Et år efter Løvens Hule-optagelser: Myselfie udvikler sig og nyder at være en del af Freeway-familien

Iværksætteri

Myselfie gik fra Løvens Hule med fem investorer og en million kroner. Samarbejdet med investorerne, blandt andre Freeway, har haft stor betydning for virksomhedens udvikling.

Øjeblikket var endelig kommet: Det var tid til at gå ind i Løvens Hule. Bag dem var ugers intens forberedelse. Og foran dem var mødet med fem af Danmarks skarpeste investorer. Men var der mon frem frådende løver derinde bag døren, der bare ventede på at kaste sig ind i de to Vejle-drenges iværksættereventyr, eller var de klar til at flænse hjerteprojektet fuldstændig fra hinanden?

”Vi var selvfølgelig mega nervøse og spændte, men vi glædede os også til at komme ind og møde dem efter den store forberedelse. Det, der overskyggede det hele, var nervøsiteten for at fejle. At fejle på tv,” siger Peter Lynggaard, der sammen med Thomas Bennedsen er partnerne i Myselfie.

”Vi følte os overhovedet ikke sikre på en investering inden. Vi kunne godt se, vi havde nogle tal, der var pæne nok. Men derfra og så til at det var en investeringscase, det var vi meget i tvivl om. Var det potentiale, vi kunne se, også det, dygtige forretningsfolk ville se?”

Hvad de to iværksættere ikke vidste på det tidspunkt var, at de 45 minutter senere ville forlade rummet med en samlet investering på en million kroner og samtlige løver med i virksomheden. Og et år senere ville løbe stærkere end nogensinde.

Sund røvfuld efter skarp træning

I ugerne op til mødet med Mia Wagner, Peter Warnøe, Jan Dahl Lehrmann, Christian Stadil og Jesper Buch havde Myselfie-iværksætterne været i skarp træning. De havde lagt en slagplan for, hvordan de kunne blive gode til at stå foran investorerne.

En uge før tv-optagelserne testede de pitchen for en gruppe eksperter og mente, de selv var 90 procent klar.

”Det viste sig, vi kun var 10 procent klar. Vi virkede meget dumme til den pitch. Vi havde lidt på fornemmelsen, vi kunne tage den lidt på karisma og charme. Men vi fandt ud af, at vi slet ikke var der. Det var så sundt for os at få en røvfuld,” siger Peter Lynggaard.

I forberedelsestiden gjorde de sig også et par tanker om drømmescenariet, at bare en enkelt investor ville gå med i deres virksomhed – og hvem der i så fald ville passe særligt godt til virksomheden og dens aktuelle udfordringer. Flere var i spil.

De satte sig ind i alle Løvernes baggrunde og kompetencer og dannede sig et overblik over, hvad de formentlig kunne bidrage med.

På daværende tidspunkt havde Myselfie en del juridiske spørgsmål, der skulle styr på. Til det tænkte de, Freeways koncerndirektør Mia Wagner med sin juridiske baggrund kunne være en stor hjælp. Samtidig var de bevidste om, Freeway kunne være en god sparringspartner i arbejdet med Myselfies online platform, da virksomheden har stor erfaring med at bygge velfungerende sites og forretninger som eksempelvis Dating.dk og Plusbog.dk.

Urealistisk scenarie blev til virkelighed

Men på trods af den megen forberedelse op til deltagelsen i TV-programmet endte Peter Lynggaard og Thomas Bennedsen alligevel i en situation, de ikke havde tænkt det nødvendigt at forberede sig på.

”Det var en syret oplevelse. At gå fra at tro vi måske ville være heldige, at én af løverne ville bide på, til at der var fire, måske fem, der ville med. Der var jeg helt blown away,” siger Peter Lynggaard.

Mia Wagner tøvede i første omgang en smule. Men hun blev hurtigt grebet af de jyske drenges energi, vision og stærke forretning, og så var der fuld investorplade.

”Det er vildt svært at forklare følelserne og tankerne, da hun også meldte sig på banen, og de var fem. Det var meget overvældende, og da vi skulle gå for os selv et øjeblik og tale om det, kan man også se i programmet, at vi ikke rigtigt siger noget til hinanden.” 

”Vi havde snakket om, at det var det urealistiske scenarie. Der var to ting, vi ikke havde forberedt: Fem løver, der skulle investere, og så den high five vi lavede, da vi kom ud fra lokalet. Det er også rimeligt tydeligt i klippet,” siger Peter Lynggaard med et smil.

De efterfølgende måneder var prægede af nervøsitet og spekulationer. Ville Løverne fortsat være med, når de endelige underskrifter skulle sættes, og var det overhovedet gået godt nok til at blive vist i TV?

Det var det. Alt faldt i hak, og den 6. marts, næsten et halvt år efter optagelserne, kunne de endelig fortælle hele verden om den nye drejning på deres iværksætterrejse.

En del af Freeway-familien

Myselfie har siden da været begejstrede over at have fået de fem investorer med ombord. Med Freeway og Mia Wagner er de blevet bekræftet i, at der er stor hjælp at hente i forhold til det juridiske og datamæssige.

”Vi har også været meget glade for at finde ud af, at Freeway virkelig er en familie. At vi bare kan tage fat i folk på kryds og tværs – også på tværs af investeringerne. Det er fantastisk,” siger Peter Lynggaard. 

De har også suget til sig af Mia Wagner og kommerciel direktør Anne Stampe Olesens store ekspertise og viden om interne processer. De to direktører fortalte på et besøg hos Myselfie blandt andet om, hvordan man med et dagligt morgenmøde med nogle helt centrale spørgsmål kan skabe gennemsigtighed og effektivitet i et team.

”Det indførte vi med det samme. Det giver overblik og en mulighed for at have noget at holde sig selv op på. Jeg har et ansvar over for mit hold og nogle konkrete målsætninger i løbet af dagen. Det er rigtig fedt. Det giver en social styrke. Og det virker,” siger Peter Lynggaard.

Fire gange så stærkt

Og det er godt med nye værktøjer til at bevare overblikket, for virksomheden har vokseværk. Myselfie får hele tiden nye bestillinger og udvider med flere selfiemaskiner for at kunne følge med. De har også netop udvidet teamet med tre nye medarbejdere, så de nu er oppe på 9 fuldtidsansatte og en række deltidsmedarbejdere, og så har de haft brug for større lager- og kontorfaciliteter.

Og de er slet ikke færdige med at vokse endnu. Den jyske iværksættersucces har masser af ambitioner. For de tror på, at de også kan skabe glæde og minder mellem mennesker uden for Kongeriget.

”Vores vision kan nå meget længere end til de danske grænser. Og vi har bevist, at der er et marked i Norge og Tyskland. Vi kan se, det, vi laver, gør en reel forskel. Så vi skal være bedre til at vækste og få produktet ud over de danske grænser til eksempelvis Sverige, samtidig med at vi styrker vores position i Danmark,” siger Peter Lynggaard.

De betegner selv året efter Løvens Hule-optagelserne som turbulent på den gode måde. Det hele er gået fire gange så stærkt, som det gjorde inden. Og der gik det allerede stærkt.

Det har også bidraget til hektikken, at Myselfie med den store skalering også skal tænke i at få automatiseret processerne. Et arbejde, der kræver fokus for at få det hele til at fungere og gå op i en højere enhed.

Og så har Løverne med deres mange kompetencer og store viden inspireret og motiveret iværksætterne til at tillægge sig en masse nye færdigheder.

”Vi har hver især i virksomheden påtaget os nogle større udfordringer personligt og fagligt, så vi hæver vores eget niveau og ikke bare gør det, vi gjorde før. For vi tror på udvikling, og at vi lærer mest og har det sjovest, imens vi udvikler os,” siger Peter Lynggaard.

Kjeld Kirk Kristiansen
Kendte

Lego-familien vil have fingre i historisk travbane

Pelle Peter Jencel
Kendte

Lykkelige DR-værter: Vi skal være forældre

Bent Fabricius-Bjerre
Kendte

Bent Fabricius-Bjerre blev bisat med familien omkring sig

brand i en lejlighed i Viby J
Krimi

Uforklarlig brand i boligblok: Flere skal genhuses

Ilse Jacobsen på Hornbæk Strand
Kendte

Gummistøvle-dronning sælger sin vandkantsvilla

prins joachim
Kongelige

Tvivlsomt om prins Joachim bliver klar til nyt job

kasselinjen i et supermarked
Nyheder

Frivillighed skal stoppe behovet for at hæve pensionsalderen 

ulykke på Motorring 3
Krimi

Voldsom ulykke i myldretiden: Dele fra autoværn ramte flere biler

Hval
Krimi

Kvinde på dykkertur: Mast mellem to hvaler 

politibil
Krimi

14-årig død: Kørte galt i familiens bil

Michelle Hørlyck Weber
Krimi

Michelle er stadig væk: Efter fund frygter politiet det værste

Hornbæk Strand
Nyheder

Livreddere vil gøre strand dårligere

Singer-songwriteren Tim Bendzko og reggae-sangeren Shaggy
Corona

Popkoncert skal fungere som smitteeksperiment

folk på stranden
Nyheder

Varmebølge er på vej

mundbind
Corona

Revet væk: Massevis af mundbind på vej mod Danmark

Wilford Brimley
Film og TV

Legendarisk

skuespiller død

Hurtigruten smitte
Corona

Smitte breder sig

norsk passagerskib

SpaceX Astronauter
Nyheder

SpaceX-astronauter

tilbage på jorden

Jesper Binzer DAD
Underholdning

DAD-sanger: De havde

sex og stjal vores

romerhjelm

Donald Trump Adolf Hitler
Nyheder

Sammenligner

Trump med Hitler

El Marro
Nyheder

Stod bag bølge af vold:

Narkoboss knaldet

En afsærret Shell-tankstation
Nyheder

12-årig pige dræbt

i skyderi ved benzintank

Lars Ulrich står bag trommesæt i Parken
Krimi

For høj musik i haven

giver bøder

mange døde af hjembrændt alkohol
Nyheder

86 døde af

hjemmebrændt alkohol

Billede af ung kvinde med grønne negle
Helt vildt

Mirakel:

Teenager fundet efter 8 dage

i øde skov

Jumbojet fra BA i lufthavn
Rejser

Mus forsinker

flyrejse i timevis

En grøn Suzuki foran grafittimur
Biler

Test: Suzuki Jimny

Jeep i kogevask

Billede af formanden for WHO edros Adhanom Ghebreyesus
Nyheder

Rystende melding

fra WHO

En astronaut kravler igennem slusen på Rumstationen ISS og bliver modtaget af tre andre astronauter
Nyheder

SpaceX-astronauter lander

i dag

James Cordon i jakkesæt og slips
Film og TV

James Cordon skal

erstatte Ellen Degeneres

Burgere på grill
Mad og drikke

Sådan griller du

perfekte burgere

Arne Juhl Mette Freeriksen
Nyheder

Arne undsiger 

regeringen

Spanien rejsevejledning
Corona

Spanien krydser kritisk grænse - kan blive lukket for rejser

Prins Andrew
Kongelige

Prins Andrew: Sexorgie

med mindreårige piger

Morten Messerschmidt
Nyheder

Messerschmidt

udfordrer

Thulesen-Dahl

Ringsted smitte slagteri
Corona

Yderligere 18 ansatte er

smittet på slagteri

Mundbind
Corona

Mundbind udsolgt flere steder

En kæmpe krokodille med en menneskehånd i gabet.
Krimi

Myrdede taxichauffører

og fordrede krokodiller

med ligene

Billed af en smilende Johnny Reimar
Kendte

Johnny Reimar:

At optræde for tiden

er som russisk roulette

Mundbind
Nyheder

Ældre Sagen:

Gratis mundbind

til pensionister

Mand med hovedet begravet i hænderne og med solskoldninger
Sundhed

Solskoldning

Sådan får du det bedre

Google Maps kvinde skraldespand
Helt vildt

Google-bilen fanger

kvinde i pinligt øjeblik

To mænd med ølmaver i små badebukser på en strand i Thailand.
Sex og samliv

Ny forskning:

Ølmaver forringer

POTENSEN

Mexicanske kirkegårdsarbejdere graver grave
Corona

Mexico har

tredjeflest coronadøde

i verden

Corona smitte WHO
Corona

Rekordstort antal

nye smittede

Billedet af tomt kontor med computerskærme
Nyheder

A-kasse bekymring:

Flere danskere

forsikrer lønnen

Mobiltelefon Twitter
Nyheder

17-årig anholdt:

Stod bag stort

hackerangreb

Filminstruktør Alan Parker
Film og TV

Mester-instruktør død

Kornmark
Krimi

Landmand finder død

mand på kornmark

Plejehjem omsorg
Corona

Smitte blandt personale:

Plejecentre lukker for besøg

Motorvej Fyn
Nyheder

Syv ulykker på syv dage:

Politi beder

bilister passe på

Billede af tomt slagteri
Corona

Smitteudbrud eksploderer på

slagteri i Ringsted

Luftbillede ud over et villakvarter i en by
Nyheder

Boligpriserne er nu højere

end før coronaudbruddet

Dame med blåt mundbind til demonstration
Corona

FAKTA:

Brug mundbind i myldretiden

El lille kylling ligger trygt  i et par store mandehænder
Dyreliv

Kyllingen går bedre

tider i møde

Kim Kardashian står foran hendes mand Kanye West på den røde løber
Kendte

Afsløring:

Kardashian og West har boet

hver for sig i et år

Et lille gult fly, som sprøjter vand ud fra bugen
Krimi

To fly kolliderede

under brandslukning

Solbeskinnet strand med sommeklædte mennesker på
Nyheder

Sol og varme sætter punktum

for usædvanlig kold juli

Dame som holder sig for maven
Sundhed

Luft i maven

Sådan afhjælper

du pinlige øjeblikke

Billede af en politibil
Krimi

Cyklist i kritisk tilstand efter

ulykke på Frederiksberg

Billede af Meghan Markle
Kongelige

Meghan Markle må

betale formue

i sagsomkostninger

Donald Trump med amerikanske flag i baggrunden.
Nyheder

Trump vil

udskyde valg

En firkantet orange sur smiley
Nyheder

Google fjerner al dansk musik

fra YouTube

corona læge hospital
Corona

Næste virus-bølge

på vej til Danmark

- 91 smittede på én dag

Billede af New Yorks børs
Nyheder

USA's økonomi lider

største tilbageslag nogensinde

Billede af Øresundsbron
Corona

Danmark åbner for rejser

til og fra hele Sverige

Hacker sidder foran to computere
Krimi

EU går samlet i

krig mod hackere

og cyber-kriminelle

Michelle Hørlyck Weber
Krimi

Hjælp politiet:

Ung kvinde

forsvundet

Bent Fabricius-Bjerre
Film og TV

Intimkoncert på TV:

Vennerne hylder

Bent Fabricius-Bjerre

sensommer blomster
Nyheder

Det skal du ordne

i haven i august

Strand sol sommer
Nyheder

Nu kommer varmen

tilbage

Mars raket
Nyheder

Dansk udstyr skal

finde liv på Mars

Altan
Nyheder

Er den farlig?

Sådan tjekker du din

gamle altan

restaurant eksplosion
Nyheder

Voldsom eksplosion:

Restaurant jævnet

med jorden

Adam Price og Annesofie Faurschou
Film og TV

Adam Price skilt

Eskimoer på Grønland
Nyheder

Nationalmuseet dropper

nu også ”eskimo”

Fortov kollapser
Helt vildt

Dramatisk video:

Fortov forsvinder

under forgængere

Politi krimi Aalborg Danmark
Krimi

Butikstyv stikker

ansat ned

Færger Helsingør
Corona

Nu må svenskerne

rejse til Danmark

Søren Brostrøm takker nej til "Vild med dans"
Underholdning

Søren Brostrøm: Nej til

"Vild med dans"