En anholdt i sag om to efterladte børn i Aarhus

Krimi

To små børn kom formentlig til Danmark med personer, der opholder eller har opholdt sig illegalt i landet.

En person er blevet anholdt, mens to andre er blevet administrativt frihedsberøvet i mysteriet om to efterladte børn fundet på Park Allé i Aarhus lørdag aften.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet var søndag aften rykket ud til flere adresser i Jylland i forbindelse med efterforskningen af sagen, hvor en lille pige på cirka et år og en dreng på omkring to et halvt år blev fundet alene på en befærdet gade.

- Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

- Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus, siger han videre.

Børnene menes at have rødder i Afghanistan. De er blevet overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune og har det efter omstændighederne godt.

Det er ikke oplyst, om den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Den præcise sigtelse mod vedkommende vil politiet heller ikke uddybe over for Ritzau.

De to andre personer er administrativt frihedsberøvet for at sikre deres identitet jævnfør udlændingeloven.

Det sker blandt andet i tilfælde, hvor en udlænding søger om opholdstilladelse. Om det er tilfældet i denne sag er dog uvis.

Det er ligeledes ikke muligt at få oplyst noget om de tre personers køn eller alder.

Østjyllands Politi søger stadig vidner, der kan kaste lys over sagen. Man er nemlig fortsat ikke sikker på, hvem børnene eller deres forældre er.

- Nu har vi snævret efterforskningen ind og har nogle konkrete spor at gå efter, men hvis man har en identitet på børnene eller deres forældre, må man meget gerne ringe til os via 114, siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi holder pressemøde om sagen klokken 15.

/ritzau/