Efter sosu-Annes uniform-oprør: Nu bliver chefen tvunget til at bøje reglerne

Sosu'en Anne Fabricius Tranholms (tv) oprør har fået politikeren Mette Nielsen til at reagere. Mette Nielsen vil have ens regler på landsplan. (Foto: Foto: Privat og Den lille Original)

Uniformsregler bør være ens over hele landet, mener socialdemokraten Mette Nielsen. Viborg Kommune bøjer nu reglerne.

Det oprør, som sosu'en Anne Fabricius Tranholm fra Plejecenter Birkegården i Stoholm satte i gang, da hun smed den kommunale uniform og tog sit eget tøj på på arbejde, har nu fået politikerne i Viborg Kommune på andre tanker.

Således har formanden for Ældre- og Aktivitetsudvalget, Lone Langballe (DF) bedt den kommunale pleje- og omsorgsleder, Vibeke Boje, om at meddele medarbejderne at der dispenseres for reglerne under den nuværende hedebølge.

- Det er sat i gang. Vibeke Boje har meddelt, at man godt må bøje reglerne, så længe der tages højde for hygiejne-sikkerheden, siger Lone Langballe til Avisen.dk.

Det var det socialdemokratiske byrådsmedlem Mette Nielsen, der skubbede til beslutningen efter Anne Fabricius Tranholm oprør.

Anne Fabricius Tranholm fortalte tirsdag til Avisen.dk, at hun i halvanden uge har haft sine egne shorts på på arbejdet:

- De er meget mere behagelige at have på. Vi har nogle lange arbejdsbukser, der kan smøges op og knappes, men så er der tykt lag stof, der varmer endnu mere, og de bliver helt ulideligt at have på. Ledelsen har påpeget, at vi skal have uniformerne på, men jeg har valgt at være lidt rebelsk. Flere af mine kollegaer har sagt, at de også snart vil gøre det samme.

Det fik leder af Viborg Kommunes Pleje- og Omsorgscentre, Vibeke Boje, til at sige at Anne Fabricius Tranholm aktion ikke var i orden:

- Jeg vil tage en snak med den pågældende leder og opfordre vedkommende til at tage en snak med den pågældende medarbejder, sagde Vibeke Boje til Avisen.dk.

Mette Nielsen, der også satser på en landspolitisk karriere, siger til Viborg Folkeblad, at temaet om uniformspligt i plejesektoren bør tages op på landsplan.

- Det kan jo ikke nytte noget, at der er stor forskel på reglerne i for eksempel Hirtshals og Gribskov, siger hun til Viborg Folkeblad.