Efter Bendtner-dom: Se de brutale overfald på taxachauffører

Taxa'er holder parkeret ved Københavns Hovedbanegård. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

Siden begyndelsen af 2017 har der været 46 episoder, hvor taxachauffører er blevet overfaldet, og det er blevet omtalt i medierne. Har der været overfald der, hvor du færdes? Klik på kortet nedenfor.

Denne artikel er første gang bragt på Avisen.dk den 12. september 2018, men bringes igen i dag i forbindelse med Nicklas Bendtners dom for vold mod en taxachauffør.

Taxachaufførerne i Danmark er udsatte, når de går på job.

Efter Bendtner overfald: Så omfattende er vold mod taxachauffører

Natten mellem lørdag og søndag brækkede en chauffør kæben efter en episode, der har medført, at fodboldspilleren Nicklas Bendtner nu er sigtet for vold.

Der findes ikke konkrete optegnelser over, hvor udbredt problemerne med overfald på chauffører egentlig er. 

Avisen.dk har derfor gennemgået mediedatabasen Infomedia og har fundet frem til hele 46 episoder, der har været beskrevet i danske medier og i politirapporterne siden januar 2017 og frem til september 2018.

Et tal, som formanden for Taxachaufførernes Landsklub under 3F, Uffe Rasmussen, tror, er væsentligt højere.

- Det er nok de færreste episoder, der bliver anmeldt. Det er et spørgsmål om, hvor vi sætter grænsen for ubehageligheder. Skal det anmeldes, hvis man bliver kaldt en idiot? For det er jeg slet ikke i tvivl om, at det sker hver dag i branchen. Men så skal man ned og stå på politistationen efter en lang vagt og anmelde en person, du ikke engang kan navnet på. Det tager også tid, siger Uffe Rasmussen.