Joachim B. efter afsløring om skattefusk: "Jeg er fortsat fortaler for Uber"
Joachim B. Olsen var en flittig bruger af tjenesten Uber, da tjenesten opererede i Danmark. Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix Ritzau
Joachim B. Olsen (LA) er ikke overrasket over, at langt størstedelen af de tidligere Uber-chauffører i Danmark har snydt i skat.

Liberal Alliances erhvervs- og skatteordfører, Joachim B. Olsen, begræder stadig, at den omdiskuterede kørselstjeneste, Uber, ikke længere eksisterer i Danmark. En ny opgørelse, der afslører omfattende skattesnyd blandt chaufførerne, får ikke LA-ordføreren til at ændre mening om Uber.

Avisen.dk afslørede tirsdag, at blot tre ud af 1.195 Uber-chauffører har betalt korrekt skat, hvilket resulterer i en ekstra regning på 11,3 millioner kroner. 

Læs mere: Ny opgørelse: Blot 3 ud af 1.195 Uber-chauffører betalte korrekt skat

Joachim B. Olsen mener, at Uber kunne have fungeret på danske marked, hvis den rette regulering af taxiloven var kommet på plads.

- Jeg er fortsat fortaler for Uber. Det er ikke nogen stor overraskelse, at når du har et ureguleret marked, så forekommer der sort arbejde. Men det er jo ikke noget argument for ikke at tillade nye teknologier og regulere dem, så der bliver betalt skat, siger han til Avisen.dk.

Ifølge Liberal Alliances ordfører er det netop, fordi betalingen for at køre med Uber foregik via en app, der gør det nemt at opdage skattefusk i det omfang, som SKAT offentliggjorde tirsdag. 

- Ubers teknologi gør skatteopgaven væsentlig nemmere. Det er meget nemmere at finde ud af, hvordan en Uber-chauffør bruger sin bil, end det er at finde ud af, hvordan en håndværker bruger sin hammer i sin fritid, siger Joachim B. Olsen.

Stadig ærgerlig over taxilov

Reguleringen kom på plads i lovgivningen, men ikke i den udformning som Joachim B. Olsen ønskede sig. Krav om blandt andet sædefølere og en række andet obligatorisk udstyr for taxaer blev betegnet som et dødsstød mod Uber. Den 28. marts 2017 forlod kørselstjenesten Danmark.

Ifølge Joachim B. Olsen viser den nye skatteopgørelse, at regeringens oprindelige udspil havde været den rette vej at gå.

- Udspillet til loven var super godt, så det jeg er ærgerlig over, er aftalen, hvor S og DF fik Uber ud af landet. Regeringens udspil havde betydet, at Uber var blevet, og der var blevet betalt skat. Så havde chaufførerne vundet, statskassen havde vundet, og kunderne havde vundet, siger Joachim B. Olsen og uddyber:

- Når du har et marked, der er fuldstændig ureguleret, så er det klart, at der forekommer mere snyd, og det er jo et argument for at få det under lovgivningen og regulere det, siger Joachim B. Olsen.