Defensiven bekymrer FCN-træner efter afklapsning

Sport
Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland måtte indkassere et stort nederlag, da holdet gæstede Hobro IK i Alka Superligaen. (Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix)

FC Nordsjælland tabte søndag hele 0-4 til Hobro. Især defensiven bekymrer cheftræner Kasper Hjulmand.

Topholdet fra FC Nordsjælland blev søndag eftermiddag udraderet på DS Arena i Hobro, da hjemmeholdet sejrede med hele 4-0 i Alka Superligaen.

Cheftræner i FCN, Kasper Hjulmand, var meget frustreret efter kampen.

- Vi forsvarede simpelthen for ringe. Især på dødboldene var det ikke godt nok, siger Kasper Hjulmand.

- Det var en rigtig, rigtig dårlig dag på kontoret. Jeg havde åbenbart lavet dårlige dispositioner, siger Kasper Hjulmand.

Nordsjællænderne har efter nederlaget lukket 14 mål ind i seks kampe i Alka Superligaen, hvilket bekymrer Kasper Hjulmand. De mange indkasserede mål har gjort, at holdet har meget fokus på defensiven i øjeblikket.

- Vi laver næsten ikke andet end at arbejde med defensiven i øjeblikket. Der er virkelig mange minutter af vores træning, der går til at træne defensiven, siger Kasper Hjulmand.

Hobros første og tredje mål mod FCN var efter et langt indkast, som blev headet videre og omsat til mål efter en andenbold. Det var dog også et element, som cheftræneren hæftede sig ved efter kampen.

- Vores evne til at læse andenboldene er for ringe i øjeblikket. To af Hobros mål var efter indkast, og det må simpelthen ikke ske, siger Kasper Hjulmand.

Offensivt er FCN det næstmest scorende hold, hvilket gør, at holdet ligger i toppen trods de mange indkasserede mål. Hjulmand peger på mange, fremadrettede typer som en del af forklaringen.

- Det har været fuldstændigt unødvendigt, og det skal vi fortsat have fokus på. Vores typer er meget fremadrettede, og det er en del af forklaringen, siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland har mulighed for at rette op på defensiven allerede på fredag, når de gæster AGF i Aarhus.

/ritzau/