Danske computerdrenge vandt 1,6 millioner: Nu melder de sig ind i fagforening

Andreas Højsleth (tv.) (Foto: Foto: Sofie Matthiasen/Scanpix )

Som det første eSport-hold nogensinde melder danske Astralis sig ind i en fagforening. Bøvl med kontrakter og arrangører får dem til at tage det skridt.

Det danske eSport-hold Astralis vandt natten til lørdag hele 1,65 millioner kroner ved en stor computerturnering i Atlanta i USA.

Søndag morgen ankom de glade og trætte til Københavns Lufthavn. Og noget af det første, de kunne fortælle pressen, var, at de havde meldt sig ind i fagforeningen Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF). Det skriver TV2 Sport.

Det er udsigten til mulige problemer med kontrakter og turneringsarrangører, der får dem til at tage det skridt.

- Der har da været problemer med at få udbetalt præmiepenge fra enkelte turneringer, så det ville være fint, hvis vi i den forbindelse kan få hjælp og støtte fra DEF, fortæller spiller Andreas Højsleth til TV2 Sport.

eSport – eller ’elektronisk sport’ – er en hastigt voksende sport. Selvom det foregår foran en computer, så bliver sporten taget særdeles seriøst af både udøvere og iagttagere. Er man en del af verdeneliten som det danske Astralis-hold er, bliver man inviteret til de helt store turneringer – de såkaldte ’lan-events’ – i hele verden.

I januar vandt Astralis-drengene verdensmesterskabet i skydespillet ’Counter Strike’, og den sejr indbragte dem cirka 3,5 millioner kroner.

DEF-direktør Mads Øland modtog søndag morgen Astralis-holdet i lufthavnen, og han glad for, at de nu har meldt sig ind i fagforeningen.

Med optagelsen i fagforeningen rykker eSport et skridt nærmere det endelige mål; nemlig at blive optaget i Danmarks Idræts Forbund.