Clinton øger forspring til Trump efter læk af lydoptagelse
Efter offentliggørelsen af Trumps kontroversielle kommentarer om kvinder fører Clinton stort i ny måling.
57 procent af de adspurgte seere mener, at Hillary Clinton vandt tv-debatten natten til mandag dansk tid. 34 procent mener, at Donald Trump vandt.
57 procent af de adspurgte seere mener, at Hillary Clinton vandt tv-debatten natten til mandag dansk tid. 34 procent mener, at Donald Trump vandt. Foto: Pool/Reuters

Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, har over de seneste dage øget sit forspring til sin rival, republikanske Donald Trump, i meningsmålingerne.

Det sker i kølvandet af fredagens offentliggørelse af en 11 år gammel video, hvor Trump kommer med kommentarer om kvinder, der er blevet betegnet som sexistiske og nedladende.

Clinton fører nu over Trump med over ti procentpoint i en landsdækkende meningsmåling, som NBC og Wall Street Journal har offentliggjort mandag.

Hillary Clinton står således til at få 46 procent af stemmerne blandt de personer, der regner med at stemme til præsidentvalget. Trump står til at få 35 procent. Det giver Clinton en føring på 11 procentpoint.

Målingen er foretaget inden tv-debatten mellem de to kandidater søndag aften amerikansk tid, men efter offentliggørelsen af videooptagelsen.

En meningsmåling foretaget for politico.com af Morning Consult, umiddelbart efter at videoen dukkede op, gav Clinton 42 procent af stemmerne og Trump 38 procent.

Den anden tv-duel mellem de to præsidentkandidater er af iagttagere blevet betegnet som decideret ondskabsfuld.

Eksempelvis gav Clinton udtryk for, at Donald Trump vil være uegnet som præsident, mens Trump sagde, at hun ville sidde i fængsel, hvis han ledede landet.

Samtidig gik Trump til hårdt angreb på Hillary Clintons mand, ekspræsident Bill Clinton.

Således holdt Trump op til debatten et pressemøde med fire kvinder, der påstår, at Bill Clinton har udsat dem for seksuelle overgreb.

En måling fra CNN viste i kølvandet af tv-duellen, at 57 procent af de adspurgte seere mener, at Hillary Clinton vandt debatten. 34 procent mener, at Donald Trump vandt.

De to præsidentkandidater mødes i en tredje og sidste tv-debat 19. oktober inden valget 8. november.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.