Check ud: Farvel til rejsekortet

Om få år er det højst sandsynligt slut med rejsekortet, som vi kender det i dag.

Transportminister Benny Engelbrecht vil skrotte rejsekortet til fordel for en app.

Mange danskere har efterhånden vænnet sig til at fiske det blå rejsekort frem, når rejsen i bus, tog eller metro indledes eller afsluttes. Men nu lakker rejsekortet mod enden. 

En ny rapport fra transportministeriet anbefaler, at rejsekortet afløses af en app, som kombinerer rejseplanen og rejsekortet. 

- En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted. Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen lægges der op til at arbejde videre med tre forskellige spor. Det vil betyde, at den mobile løsning tages i brug i 2021, 2022 eller 2024. 

Det er nu op til det nye selskab Rejsekort & Rejseplan at beslutte, hvilken løsning, der skal vælges.  

Uanset hvilken model, der tages i brug, vil det i en periode på fem år være muligt at bruge både app og det fysiske rejsekort. For de cirka 10 procent, som ikke har en smartphone, skal det også stadig være muligt at benytte et plastikkort, som vi kender det i dag.  

Rejsekortet blev indført i Danmark i 2011, men blev først udbredt til hele Danmark i 2016.