Blogger: Anna Mees afgang ændrer ikke noget som helst

Anna Mee Allerslev (R) blev det første offer i det nærtforestående kommunalvalg. Men det var ikke hendes personsager, der burde lede til et fald for tinderne, mener blogger Claus Jansson.

Claus Jansson er en af de mange, som på egen krop har oplevet beskæftigelsessystemet indefra. Siden han i 2005 blev ramt af en arbejdsulykke har han kæmpet på kanten af arbejdsmarked med skiftende ansættelser i fleksjob siden 2006. Trods tre arbejdsulykker i sin karriere insisterer Claus på retten til en plads på det rummelige arbejdsmarked.

Hans spidskompetencer er opstået som direkte resultat af hårdt tjente erfaringer, som en blandt mange reformramte. Han erkender at kampen mod den stigende ulighed er en af vores tids vigtigste opgaver. Og løsningen ligger i det fælles medansvar.

Claus har taget sine praktiske erfaringer med sig i sin fleksjobansættelse på Christiansborg, hvor han er politisk assistent på social- og beskæftigelsesområdet for Alternativet. Claus bruger parlamentarisk aktivisme til at påvirke den offentlige mening.

 

ONSDAG DEN 25. OKTOBER 2017 blev den dag, hvor Københavns Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev måtte resignere og trække sig af personlige årsager som borgmester for de Radikale i København.

”Lad lemmer forbløde og hoveder rulle” synes at være varslet for det kommende kommunalvalg i København.

Det skete efter en lang og til tider uskøn dækning i medierne af hendes virke for private interesser som borgmester med et folkeligt mandat. En dækning der til tider udstillede systemvelfærdens og konsensuspolitikkens hverdag fra deres mest uskønne sider.

HVAD DER ELLERS STARTEDE som en sag om udfordringerne i Københavns beskæftigelsessystem og Jobcentre, endte med at blive en konstant soap-opera med til tider ensidigt fokus på skuespilleren frem for bolden. Og selvom alle emnerne måske – måske ikke – er lige vigtige, så fortoner de vigtigste emner sig i tågen ved Anna Mee Allerslevs pressekonference.

Nemlig de berørte borgere og deres massive udfordringer.

Nok kan de mange stemmeberettigede borgere, som til daglige lever med deres uafklarede og fastlåste livssituationer i sagsforløb på ubestemt tid, vælge en kort stund at se det som en rimelig konsekvens af deres massive kritik af forvaltningen. Men det er ikke en sejr og sødmen vil hurtigt vige tilbage for morgendagens bitre virkelighed.

For intet er ændret, alt er nøjagtigt det samme som i går og i forgårs. Hvis altså ikke borgmesterens afgang følges op af fornyet politisk pres.

BORGERNE HAR LÆRT noget vigtigt. De har lært at modstanden giver opmærksomhed og resultater, hvilket konsekvens af deres store modstand, der først førte til en lange artikelserie i Information, dernæst i BT og efterfølgende i andre medier.

Og modstanden kan fortsætte ved at de kaster sætter deres kryds på de kandidater, som ikke har anpart i rævekagen.

Hvis de ønsker at gøre KV17 til et spørgsmål om OGSÅ den nuværende landspolitik for ændringerne i f.eks. førtidspension- og fleksjobordningen, så skal man bemærke sig deres politiske ståsted.

GÆLDENDE FORLIG er indgået af: Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Liberal Alliance, Socialistisk Folkeparti og Konservative Folkeparti.

I 2010 kom Venstre-regeringen med udspillet første gang, og det blev støttet af Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti.

Disse partier har således en anpart i rævekagen.

Enhedslisten blev udelukket for forhandlingerne. For at kunne deltage skulle man acceptere de planlagte besparelser på ordningerne. Dette var kravet fra S-SF-R regeringen i 2012.

Alternativet var ikke stiftet som parti på dette tidspunkt.

De eneste partier i Folketinget, som p.t. ikke har støttet - og som er imod - nuværende ordning, er således Alternativet og Enhedslisten.

Dermed er det fornuftige valg for dette KV17 emne: lokallister, Enhedslisten og Alternativet.

DET ER I MIN BOG langt vigtigere at lade Xet tale frem for lemmerne forbløde og hovederne rulle. Og det er det, fordi en borgmesters afgang ingen ændringer får for f.eks. Kasper Frydenslunds situation, som vi kunne læse om i Information.

Til trods for at han har et udviklingsniveau som en 7-8 årig, så skal hans ressourceforløb forlænges, åbenbart fordi vi mener at også børn på 7-8 år skal findes egnet til det ordinære arbejdsmarkedet.

Som alle andre udviklingshæmmede skal Kasper naturligvis have lov til at udleve sine drømme, også hvor det må komme til f.eks. beskæftigelses. Men at misbruge ressourceforløbet til at fastholde ham i uendelige afklaringsforløb, skyldes en og kun en ting: økonomiske fordele for Odense kommune.

Imens har vi så råd til at give topchefer i den kommunale forvaltning lønninger der OVERSTIGER en statsministers gage, som vi f.eks. kan se gældende for Bjarne Winge og Michael Baunsgaard Schreiber, der har været ude og forsvare den københavnske forvaltning.

SOM LOYALE TINSOLDATER i beskæftigelsesborgmesterens private teknokrat-hær, var de ude i politiske ærinder for at forsvare såvel deres valg af ledelse, arbejdsmiljø- og vilkår for de ansatte samt naturligvis indirekte beskæftigelsesborgmesterens renommé.

Kasper får et nyt ressourceforløb - de højbetalte herrer enten en opsigelse eller nyansættelse, når cirkus Beskæftigelsesterapi får udnævnt ny domptør. Uanset kontraktændring så får de også et gyldent håndtryk, som kunne finansiere en lang række af tiltrængte førtidspensioner.

Nogle ville nok mene at det var på sin plads med et velanrettet støvlespark i bagdelen frem for et gyldent tryk i hånden.

Lad os fortsætte kampen for et anstændigt beskæftigelsessystem. Lad os sammen ramme de uduelige partier på deres mandater og borgmesterkæder. Lad os sætte et X ved anstændige kandidater.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.