Antallet af danskere i ledighedskøen stiger igen - for første gang i syv måneder.
Fra april til maj kan 2.600 flere kalde sig ledige, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
161.900 er uden arbejde svarende til 5,9 procent af arbejdsstyrken. Det er en stigning fra 5,8 procent i april.
Lone Kjærgaard, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank siger, at den stigende ledighed vidner om, at det går lidt langsommere med at få sat gang i dansk økonomi end forventet.
"Når det er sagt, skal vi dog heller ikke blive alt for pessimistiske. Niveauet for arbejdsløsheden er stadig ikke voldsomt taget i betragtning af, at vi kommer fra den største finansielle krise i nyere tid," siger hun.
Også i Dansk Erhverv advarer man mod at male fanden på væggen.
"Ledigheden har i det seneste års tid været blandt solstrålehistorierne i Danmarks for tiden ret omskiftelige økonomi. Derfor skal man heller ikke overdramatisere en enkelt måneds stigning fra 5,8 til 5,9 procent. Det er en lille stigning fra et i forvejen moderat niveau," siger analysechef Geert Laier Christensen.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) forventer trods dagens dårlige ledighedstal, at flere danskere kommer i arbejde de kommende måneder.
"Der er heldigvis flere positive tegn på det danske arbejdsmarked. Siden sidste sommer er arbejdsløsheden faldet med godt 7.000 personer. Hver eneste uge finder 10.000 personer et job eller skifter. De mange jobskift er også med til at forklare, hvorfor vi har en lavere langtidsledighed end mange andre lande," siger hun.
Går man bag om dagens tal ser man, at det både er blandt mænd og kvinder, at arbejdsløsheden stiger.
Desuden er ledigheden dobbelt så høj blandt de unge som blandt de ældste.
8,7 procent af de unge mellem 25-29 år er jobsøgende, mens det kun gælder 3,4 procent af de ældre mellem 60-64 år.