Regeringen og Dansk Folkeparti vedtog mandag et prisloft på ældremad, der betyder, at ældre skal kunne få bragt et varmt måltid mad ud til 45 kroner om dagen.
Men det resultat skaber nu uenighed i oppositionen. Hvor Socialdemokraterne glæder sig over VKOs aftale, er de radikales socialordfører, Anne Marie Geisler Andersen, mere forbeholden.
"Jeg er enig i, at man er nødt til at reagere. Men en bedre løsning vil være at se på de ældres økonomiske formåen og så støtte de ældre, som ikke har råd til at betale for deres mad," siger hun til Nyhedsbureauet Newspaq og fortsætter:
"Vores socialpolitik er i høj grad blevet en velfærdspolitik, der rammer den brede middelklasse. Jeg ser gerne, at vores socialpolitik bliver målrettet, og at vi hjælper dem, der har behov for det, frem for at give til alle," siger Anne Marie Geisler Andersen.
Det kan hun godt have en pointe i, mener Socialdemokraternes kommunalordfører, Rasmus Prehn.
"Men det, der også er vigtigt her, er, at man ikke får lavet et unødvendigt bureaukrati. Hvis man går ind og differentierer på madpriserne alt efter, hvad folk tjener, bliver det et kæmpestort bureaukrati. Når man har betalt skat hele sit liv, er det rimeligt, at man kan få et måltid mad til 45 kroner," siger han til Newspaq.
Anne Marie Geisler Andersen mener dog, at man er nødt til at tage højde for, at samfundet står over for stigende udgifter på ældreområdet, fordi der i de kommende år er nogle store generationer, der bliver ældre.
"Hvis vi fortsætter med gerne at ville tilbyde samme service til alle ældre, bliver det bare dyrere. Hvis man skal være realistisk, er man nødt til at se på, om det er dét, man vil bruge pengene på - altså om man vil bruge dem bredt - eller målrette indsatsen. Og der vil jeg gerne det sidste," siger hun.
Dansk Folkeparti og regeringen har afsat 300 millioner kroner på finansloven til en såkaldt ældrepulje, som kommunerne får adgang til. Ud over et prisloft på maden er partierne også blevet enige om at forhøje formuegrænsen for ældrechecken med 10.000 kroner.