Skramme tog livet af ældre kvinde: Skandalefirma begik alvorlige fejl i plejen

Plejefirmaet Attendo har fået et såkaldt rødt påbud af Gribskov Kommune. Det sker efter alvorlige fejl i håndteringen af en 91-årig kvinde, der mistede livet efter, at skrammer ikke blev efterset.
ARKIVFOTO. 91-årige kvinde mistede livet, efter skrammer udviklede sig livstruende. Billedet har ingen relation til firmaet Attendo eller den 91-årige kvinde.
ARKIVFOTO. 91-årige kvinde mistede livet, efter skrammer udviklede sig livstruende. Billedet har ingen relation til firmaet Attendo eller den 91-årige kvinde. Foto: Jens Nørgaard/Scanpix/arkiv

Et sår der ikke blev efterset blev livsfarligt for en 91-årig kvinde fra Gribskov Kommune, der kort tid efter mistede livet på hospitalet. Det skriver Netavisen Gribskov.

Det var plejefirmaet Attendo, der holdte opsyn med den ældre kvinde og derfor har Gribskov Kommune nu givet virksomheden et såkaldt "rødt påbud". Det betyder, at kommunen vurderer, at Attendo har væsentligt misligeholdt kontrakten. 

Det var en borger, der klagede til Gribskov Kommune over plejen af den 91-årige kvinde. Det skete den 15. maj i år og samme dag iværksatte kommunen en undersøgelse af forløbet. Lige meget hjalp det dog, og kvinden afgår ved døden dagen efter, hun bliver indlagt den 20. maj.

Episode er ikke enkeltstående

Ifølge TV 2 Lorry har Attendo haft et år med flere skandaler bag sig. Sidste vinter skrev Netavisen Gribskov, at Revisionsfirmaet BDO på baggrund af uanmeldte kontrolbesøg kunne dokumentere flere mangler ved Attendos pleje i Gilleleje, Helsinge og Græsted.

Sidste år kunne TV 2 Lorry skrive, at den hjerneskadede Erik Ptak ikke blev tilbudt adgang til et toilet i en hel uge. 

- Så kan du bare skide på et lagen inde i sengen, sagde Erik Ptak dengang ifølge TV 2, at han har fået at vide af Attendo.

Og hygiejne virker til at være et tilbagevendende emne hos det pågældende firma. TV 2 Lorry kunne nemlig tidligere på året skrive, hvordan den 77-årige Birgit Busborg i ugevis måtte undvære et bad, da hun ikke kunne få en ny badestol.

Plejefirma: Vi har ikke gjort det godt nok

Det var kommunikationsfejl mellem sygeplejesker, der ledte til, at den 91-åriges sår ikke blev tilset tilstrækkeligt. Det siger regionschef hos Attendo, Dorte Dahl ifølge Netavisen Gribskov.

Derudover beklager hun forløbet og understreger, at man nu vil tilknytte faste sygeplejersker til faste teams for at undgå misforståelser i fremtiden.

- Vi ser på sagen med stor alvor og er enig i, at vi ikke har gjort det godt nok hos denne borger. Og det beklager vi meget, siger Dorte Dahl til Netavisen Gribskov. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.