Chokeret Johanne Schmidt stoppet i lufthavn: Israel har snuppet folketingscomputer

Danmark
"Ren og skær chikane," mener Johanne Schmidt-Nielsen om behandlingen i lufthavnen. (Foto: Foto: Scanpix/Arkiv)
En af Folketingets computere med vigtige oplysninger er havnet i hænderne på den israelske sikkerhedstjeneste.

Et maratonløb i Palæstina har taget en uventet drejning for Enhedslistens populære ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen og veninden Leila Stockmarr, som er udenrigspolitisk rådgiver for Alternativet.

Det skriver de to mandag eftermiddag på Facebook.

"Leila Stockmarr og jeg er lige kommet ud af to timers sikkerhedstjek i Ben Gurion lufthavnen i Israel. Hvorfor har I været i Bethlehem. Hvorfor løber I i Palæstina. Hvilke palæstinensere kender I. Hvorfor har du været i Jordan. Hvem kender du i Jordan. De endte med at beslaglægge Leilas computer af "sikkerhedsårsager". Leila har skrevet PhD om den israelske våbenindustri. Ren og skær chikane. Og simpelthen så langt ude," skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

Leila Stockmarr og jeg er lige kommet ud af to timers sikkerhedstjek i Ben Gurion lufthavnen i Israel. Hvorfor har I væ...

Opslået af Johanne Schmidt-Nielsen på 4. april 2016

Leila Stockmarr selv bekræfter historien med denne opdatering:

"Langt sikkerhedstjek og forhør i Ben Gurion lufthavn er netop endt med at jeg har fået konfiskeret min computer. Altså Folketingets computer med henvisning til sikkerhed. Altså en computer med adgang til en hulens masse interne vigtige oplysninger. Er for at sige det mildt rasende."

Langt sikkerhedstjek og forhør i Ben Gurion lufthavn er netop endt med at jeg har fået konfiskeret min computer. Altså...

Opslået af Leila Stockmarr på 4. april 2016
 

Den ubehagelige episode blev afslutningen på en tur, der ellers skulle sætte fokus på Palæstinas kamp for at blive anerkendt som selvstændig stat. Det 10 km lange løb, som de to politisk aktive kvinder netop have deltaget i, var netop en støtteevent for Palæstina.

Efter løbet i fredags havde Johanne Schmidt-Nielsen delt dette foto fra sin Facebook-profil af hende og Leila Stockmarr:

I mål❤️ #10km #righttomovement #palestinemarathon #anerkendpalæstina

Opslået af Johanne Schmidt-Nielsen på 1. april 2016

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen