Kan chefen ikke lide dig? Så kan han gøre sådan her

Arbejdsliv
Brug noget mere tid sammen, fokuser på det positive og kom til bunds i problemerne. Det er rådene, hvis du og chefen er gået skævt af hinanden. (Foto: Colourbox / Modelfoto)
Det kan være svært for en chef at motivere en medarbejder, som han i bund og grund ikke kan lide. Men her er tre gode råd.

Har du på fornemmelsen, at din chef ikke kan lide dig? Så har han måske svært ved at finde på andre måder at motivere dig end ved at svinge pisken.

Men frygt er ikke vejen frem, der er andre metoder, skriver finans.dk.

Brug mere tid sammen: Hvis I lærer hinanden bedre at kende, kan I komme til at føle jer bedre tilpas i hinandens selskab. Chefen kan eksempelvis starte en en samtale med: "Vi to har ikke haft mulighed for at lære hinanden at kende. Hvad er det vigtigste for mig at vide om dig?"

Fokuser på det positive: Hvis chefen synes, du har irriterende vaner, skal han prøve at fokusere på, han rent faktisk kan lide og respekterer ved dig. Hvis han hele tiden fokuserer på det negative, kan det blive virkeligt surt for begge parter.

Kom til bunds i problemet: Hvis chefen synes, du har en dårlig opførsel, så er det sikkert ikke noget, du gør bevidst. Så dækker det måske over dårligt selvværd eller skyldes, at der er noget, du bekymrer dig over. Så skal chefen prøve at komme til bunds i problemet og finde ud af, hvad det egentlig handler om.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften