Virksomheder søger 200 medarbejdere med kort varsel
Op imod 200 mand skal med kort varsel hyres til opgaver i et oliefelt i Nordsøen. Foto: Scanpix Denmark
Op imod 200 mand skal med kort varsel hyres til opgaver i et oliefelt i Nordsøen.

Der er godt nyt til ledige stilladsarbejdere og svejsere, der går og sukker efter noget at stå op til om morgenen.

I forbindelse med opbygningen af Tyra-feltet i Nordsøen søger to sværvægtere i Esbjergs olieindustri, firmaerne Semco Maritime og Muehlhan, i øjeblikket op imod 200 mand, der skal genopbygge oliefeltet i Nordsøen.

Og ifølge virksomhederne haster det med at besætte de ledige stillinger. Allerede i marts og i april skal de nye medarbejdere være i gang med at nedtage de tontunge stålkonstruktioner på Tyra-feltet.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Semco Maritime leder efter cirka 85 mand, hvor de fleste skal være rørtrådssvejsere, mens Muehlhan er på udkig efter op til 100 mand, heriblandt overfladebehandlere, isolatører og stilladsarbejdere.

På grund af den korte tidshorisont har de to virksomheder allieret sig med Jobcenter Esbjerg og AMU-Vest i håb om at finde egnede personer til opgaverne. Omskoling af ledige kan blive aktuelt, lyder det.

Hvis ikke danske arbejdsløse bider til bolle, kan det blive nødvendigt at kigge mod udlandet efter arbejdskraft, erkender Verner Andersen, der er Vice President i Semco Maritime.

- Vi prioriterer naturligvis dansk arbejdskraft, men det er også en stor opgave, vi står overfor, siger han til jv.dk.

Efter mange år med faldende oliepriser er der igen ved at komme i gang i olieindustrien i Nordsøen, og det betyder, at der igen skal hyres folk.