Zika-frygt får tidligere verdensetter til at droppe OL

Sport
Vijay Singh fra Fiji stiller ikke op i golfturneringen ved OL i Rio de Janeiro, da han angiveligt frygter det myggebårne zikavirus. (Arkivfoto). (Foto: Foto: Chris Carlson/AP)

Vijay Singh fra Fiji stiller ikke op ved OL, da han ifølge golfsite frygter det myggebårne zikavirus.

Golfspilleren Vijay Singh fra Fiji skal tilsyneladende ikke nyde noget af at besøge Rio de Janeiro til sommer, og han stiller ikke op ved OL.

Det er angiveligt det myggebårne zikavirus, der afholder Singh fra at tage til Brasilien og deltage ved OL. Det beretter golfchannel.com.

Her citeres Singh ifølge AFP for at være ked af ikke at kunne deltage, men den 53-årige tidligere verdensetter i golf forklarer, at han simpelthen ikke tør på grund af zikavirus.

Historier om stigning i antallet af børn, der bliver født med unormalt små hoveder og hjerner i flere sydamerikanske lande som følge af det myggebårne virus, har i det nye år skabt tvivl om, hvordan situationen er for de atleter, der skal til OL i Brasilien.

En talsmand fra Golf Fiji bekræfter, at Vijay Singh ikke stiller op ved OL, og at Singh har informeret om sin beslutning, men ikke angivet nogen årsag.

Vijay Singh var nummer et på verdensranglisten i 32 uger i 2004/05-sæsonen. Han vandt sin seneste PGA-titel i 2008.

Team Danmark-direktør Lone Hansen har tidligere givet udtryk for, at der ikke er det store problem i selve Rio-området, og at danske atleter ikke bør frygte at blive smittet.

/ritzau/