Wozniacki giver legender baghjul

Efter sejren i Australian Open er Caroline Wozniacki ifølge folket en af dansk sports absolut største navne gennem tiderne. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv))

I en ny undersøgelse er Caroline Wozniacki kommet i selskab med sportslegenderne Paul Elvstrøm, Tom Kristensen og Michael Laudrup.

Sig navnet Caroline Wozniacki. Og sig derefter navnene Michael Laudrup og Tom Kristensen, så har du alletiders tre bedste sportsnavne på dansk jord.

Det siger deltagerne i en ny meningsmåling lavet af YouGov for BT og Metroxpress.

Efter sin første grand slam-titel med sejren i Australian Open 27. januar er det således lykkedes det 27-årige danske tennis-es for alvor at rykke ind i folkets bevidsthed.

Hun får sammen med fodboldikonet Michael Laudrup og motorsportsfænomentet Tom Kristensen 16 procent af de adspurgtes stemmer. Tættest på det eksklusive trekløver kommer den afdøde sejlsportslegende Paul Elvstrøm. Han får otte procent af stemmerne i undersøgelsen.

Hvilken dansk sportsatlet, der har tjent flest penge på sin sport, vides ikke med sikkerhed. Men tidligere på året kom det frem, at Caroline Wozniacki, der som 16-årige forlod Danmark og flyttede til Monaco, har tjent over en halv milliard kroner i karrieren.

I alt havde forretningen Caroline Wozniacki omsat for 589 millioner kroner - heraf var 168 millioner kroner præmiepenge. Resten var sponsorpenge.

Siden er sejren i Australien Open kommet til. Her hentede hun 18 millioner kroner.