VVS-Jacob er dagens dyrehelt: Redder dødsdømt kat

Den unge lærling hyldes for sin handling
Dyreværnet tog dette foto af den unge redningsmand, da han kom ind med katten, som nu er opkaldt efter ham.
Dyreværnet tog dette foto af den unge redningsmand, da han kom ind med katten, som nu er opkaldt efter ham. Foto: Dyreværnet

Den unge VVS-læring Jacob Axlund blev forleden kaldt ud på en job-opgave, han nok aldrig vil glemme.

Han blev sendt hen til vaskekælderen i en boligblok i Bagsværd ved København. Der lugtede underligt, syntes pedellen i ejendommen. Det var nærmest en rådden stank.

Da den 22-årige Jacob kom til, bemærkede han også den fæle lugt, og han fortæller til bt.dk, at han derefter fik øje på noget sort og uldent oppe i et rør ved tørretumbleren.

Han skyndte sig at hidkalde en kollega fra Fredensborg VVS & Teknik, hvor han er elev. Jacob Axlund havde nemlig en mistanke om rotter - og dem er den unge gut ikke glad for.

Men der var ingen rotter i vaskekælderen. Det lille kræ viste sig at være en dehydreret og udsultet kat, som i alt for lang tid havde været spærret inde.

- Den var våd, fnuldret, udmagret og lugtede ikke særligt godt. Det var ret tydeligt at se, at tørretumbleren havde været i gang, siger Jacob Axlund til bt.dk.

Den grimme lugt havde generet beboerne i ejendommen i en uges tid - så det var temmelig sikkert i sidste øjeblik, at den stakkels kat blev reddet.

Jacob Axlund bragte straks kræet ind til Dyreværnet i Rødovre, hvor man nu kæmper en brav kamp for at sikre det lille dyrs overlevelse.

- Den var næsten død, da den kom, fortæller Rikke Christensen-Lie, dyrlæge og leder af Dyreværnet i Rødovre, til sn.dk.

Dyreværnet vurderer, at Jacobine - som katten er blevet døbt - har været i vaskerummet i en uge uden mad og drikke og i temperaturer på op mod 80 grader.

Så der er intet at sige til, at Dyreværnet på Facebook hylder VVS-Jacob for hans gerning. 

"Tusinde tak til dagens helt, Jacob, for at redde Jacobine - han fortjener det største LIKE!" skriver Dyreværnet blandt andet.

Jacob Axlund er glad for rosen. Til bt.dk siger han:

- Jeg har selv en hund derhjemme, og jeg kan ikke lide at se, når dyr lider.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.