VVS-Jacob er dagens dyrehelt: Redder dødsdømt kat
Dyreværnet tog dette foto af den unge redningsmand, da han kom ind med katten, som nu er opkaldt efter ham. Foto: Dyreværnet
Den unge lærling hyldes for sin handling

Den unge VVS-læring Jacob Axlund blev forleden kaldt ud på en job-opgave, han nok aldrig vil glemme.

Han blev sendt hen til vaskekælderen i en boligblok i Bagsværd ved København. Der lugtede underligt, syntes pedellen i ejendommen. Det var nærmest en rådden stank.

Da den 22-årige Jacob kom til, bemærkede han også den fæle lugt, og han fortæller til bt.dk, at han derefter fik øje på noget sort og uldent oppe i et rør ved tørretumbleren.

Han skyndte sig at hidkalde en kollega fra Fredensborg VVS & Teknik, hvor han er elev. Jacob Axlund havde nemlig en mistanke om rotter - og dem er den unge gut ikke glad for.

Men der var ingen rotter i vaskekælderen. Det lille kræ viste sig at være en dehydreret og udsultet kat, som i alt for lang tid havde været spærret inde.

- Den var våd, fnuldret, udmagret og lugtede ikke særligt godt. Det var ret tydeligt at se, at tørretumbleren havde været i gang, siger Jacob Axlund til bt.dk.

Den grimme lugt havde generet beboerne i ejendommen i en uges tid - så det var temmelig sikkert i sidste øjeblik, at den stakkels kat blev reddet.

Jacob Axlund bragte straks kræet ind til Dyreværnet i Rødovre, hvor man nu kæmper en brav kamp for at sikre det lille dyrs overlevelse.

- Den var næsten død, da den kom, fortæller Rikke Christensen-Lie, dyrlæge og leder af Dyreværnet i Rødovre, til sn.dk.

Dyreværnet vurderer, at Jacobine - som katten er blevet døbt - har været i vaskerummet i en uge uden mad og drikke og i temperaturer på op mod 80 grader.

Så der er intet at sige til, at Dyreværnet på Facebook hylder VVS-Jacob for hans gerning. 

"Tusinde tak til dagens helt, Jacob, for at redde Jacobine - han fortjener det største LIKE!" skriver Dyreværnet blandt andet.

Jacob Axlund er glad for rosen. Til bt.dk siger han:

- Jeg har selv en hund derhjemme, og jeg kan ikke lide at se, når dyr lider.