Vrede politifolk klar til at kæmpe for lønnen
Politifolk over hele landet er klar til at kæmpe for mere i løn. Indtil nu vil Rigspolitichefen ikke give, hvad politifolkene vil have, og det kan give færre betjente på gaderne.

Længere ventetider og færre betjente på gaderne kan blive resultatet, hvis danske politifolk gør alvor af deres trusler.

Dansk Politiforbund nægter at acceptere rigspolitichef Torsten Hesselbjergs bud på en ny arbejdstidsaftale, og da politifolk ikke må strejke, vælger betjentene i stedet at arbejde efter reglerne. Og det vil give færre blå blink i gaderne, da overarbejde i dag er mere regelen end undtagelsen, skriver Politiken tirsdag.

Knasterne mellem Politiforbundet og arbejdsgiveren fra Rigspolitiet handler blandt andet om at betjentene vil have sat loft over deres tjenestetider. Politifolkene vil have en arbejdsdag på syv eller otte timer, mens politiets vil have arbejdsdage på mellem seks og 12 timer om dagen.

»Hvis ikke man kan drive butikken Dansk Politi med en daglig arbejdstid på syv eller otte timer, så er der jo noget galt med bemanding og ressourcer. Vi er selvfølgelig med på, at der i særlige situationer, ved topmøder og formandskaber og andre store begivenheder, kan være behov for længere vagter. Men den daglige tjeneste i dansk politi skal ikke være baseret på overarbejde,« siger Peer Withagen, næstformand i Politiforbundet til avisen.

Forhandlingerne brød sammen i sidste måned, men nu har rigspolitichef Torsten Hesselbjerg inviteret medarbejderne til nye forhandlinger.