For enden af regnbuen venter en krukke fyldt med guld.
Og selv om der ikke har været plads til mange regnbuer ved VM i Qatar, så kan turneringsvinderne se frem til at modtage en god sjat af krukkens indhold.
294 millioner kroner. Så meget får det forbund, som vinder VM nemlig af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Det oplyste Fifa før turneringen på forbundets hjemmeside.
Fifa har ikke regler for, hvor stor en andel hver spiller skal modtage af de præmiepenge, som nationerne optjener.
Det er op til de enkelte forbund at beslutte, hvor stor en del af kagen som nationens VM-udtagne spillere skal have - og hvordan det skal fordeles.
Men nogen livsændrende bonus er der næppe tale om for de største VM-stjerner. Lionel Messi tjener eksempelvis ifølge Forbes, som den bedst betalte fodboldspiller i verden, 910 millioner kroner i 2022.
Ved VM i Rusland i 2018 betalte Fifa 266 millioner kroner til verdensmestrene fra Frankrig. Samlet er pengepræmierne til de deltagende nationer steget med 281 millioner kroner - og har aldrig været større end ved VM i år.
Så det handler om andet end medaljer, hæder og endnu en stjerne over nationens logo, når Argentina og Frankrig søndag spiller VM-finale.
Men selv med et nederlag i finalen, så venter en klækkelig sum på 210 millioner kroner til turneringens nummer to.
Pengene kommer fra de indtægter, som Fifa har tjent i forbindelse med slutrunden - eksempelvis på tv-rettigheder.
Selv om Danmark forlod turneringen med kun et point på kontoen efter de tre kampe i gruppespillet, så har deltagelsen i turneringen givet en god portion penge på bundlinjen hos Dansk Boldspil-Union (DBU).
DBU fik 73 millioner kroner med hjem fra turneringen på baggrund af indsatsen. Det samme gjorde de resterende 15 hold, som måtte forlade turneringen efter gruppespillet.
Til sammenligning tjener den danske landsholdsspiller Christian Eriksen ifølge løndatafirmaet Capology 66,5 millioner kroner om året i Manchester United.
I alt er der pengepræmier for cirka tre milliarder kroner ved VM.
/ritzau/