Ansvaret for, at Tønder Bank er bukket under, ligger alene på ledelsen og bestyrelsen i banken.
Det mener de to tidligere regeringspartier, Venstre og De Konservative. Finanstilsynet har gjort, hvad det skulle, selv om tilsynet ikke havde besøgt den ellers velanskrevne Tønder Bank i fem år.
Den konservative finansordfører Mike Legarth vil dog bede ministeren om en redegørelse for, hvordan tilsynet har arbejdet i denne sag.
- Jeg vil bede ministeren om en redegørelse for, hvordan Finanstilsynet arbejder, og om det har de ressourcer, der skal til, siger Legarth, uden dermed at kritisere minister og tilsyn, understreger han.
Da Finanstilsynet kom til Tønder Bank, måtte banken give op i fredags og lade sig overtage af Sydbank. Lånerne i Tønder Bank var ifølge tilsynet slet ikke så stærke, som banken mente.
Mike Legarth frygter, at ledelsen har givet forkerte oplysninger til Finanstilsynet inden besøget.
- Vi får oplyst, at der ikke er afgivet korrekte oplysninger til Finanstilsynet, og så kan Finanstilsynet ikke gøre mere, end det har gjort, siger Mike Legarth.
Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen, siger, at det er umuligt at lovgive mod inkompetence og svigt. Han ser gerne, at nogen lægger sag an mod ledelsen i Tønder Bank.
- Meget tyder på, at der kunne være god grund til, at nogen lægger sag an mod bestyrelsen i Tønder Bank, så vi får gravet frem, hvad det drejer sig om, og vi får fastslået et ansvar, siger han.
Derimod mener han ikke, at der er grund til mere tilsyn med bankerne for at sikre den generelle tillid til pengeinstitutter.
- Vi kan ikke have en finanssektor, som er afhængig af at have et tilsyn siddende på skødet og overvåge hver eneste bankforretning ude ved skrankerne. Det giver ingen mening, siger Kim Andersen.
Han afviser, at der skal flere ressourcer til Finanstilsynet.