V-ministre bruger 682.125 kroner på indretning

Finansminister Kristian Jensen (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V) har brugt tæt på 700.000 kroner på indretning og renovering af deres kontorer i Finansministeriet. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix )

Finansminister Kristian Jensen (V) har fået et nyt fjernsyn til 17.000 kroner på sit kontor, mens Sophie Løhde har købt nye gardiner for 30.000 skattekroner.

Der er i løbet af de par år blevet brugt tæt på 700.000 skattekroner på at indrette og renovere de to ministerkontorer i Finansministeriet, der tilhører finansminister Kristian Jensen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V).

Et fjernsyn til 17.000 kroner er blevet indkøbt til Kristians Jensens kontor, hvor der også er brugt omkring 19.000 skattekroner på at få ombetrukket en klapstol.  Sophie Løhde har købt nye gardiner for 30.000 kroner.

Det præcise beløb lyder på 682.125 kroner.

Kristian Jensen og Sophie Løhde har brugt tæt på lige mange penge på deres kontorer - henholdsvis 314.500 kroner og 315.625 kroner inklusive moms.

De to V-ministre har også brugt 52.000 kroner inklusive moms på en indretningsrådgiver. Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt fra Finansministeriet.

Kristian Jensen skriver i et skriftligt svar til DR, at der i løbet af de sidste 35 år ikke er foretaget væsentlige fornyelser af ministerkontoret. Finansministeren kalder beløbet for "mange penge", men at han forventer, at kontoret nu "kan holde i flere årtier".

Sophie Løhde har ikke ønsket at lade sig interviewe om udgifterne til ministerkontoret, men hun skriver i svar til DR, at der ikke stod noget kontor klar til hende, da hun som nyudnævnt innovationsminster flyttede ind i Finansministeriet.

- Derfor måtte ministeriet lave et gammelt mødelokale om til ministerkontor, der fik en omgang maling og blev indrettet med nye og brugte møbler, skriver Sophie Løhde til DR.