Den syriske befolkning må selv afgøre, om præsident Bashar al-Assad skal blive siddende eller ej, siger USA's udenrigsminister, Rex Tillerson.
- Jeg mener, at den langsigtede status for præsident Assad skal afgøres af Syriens befolkning, siger Tillerson.
Han holdt torsdag pressemøde i Ankara efter at have ført drøftelser om blandt andet Syrien med sin tyrkiske modpart, Mevlüt Çavusoglu.
Spørgsmålet om Assads skæbne har splittet det internationale samfund. Og det er med til at forhindre en politisk løsning på konflikten.
Både Tyrkiet og USA har tidligere insisteret på, at Assad må væk.
Den amerikanske FN-ambassadør fastslår også i en erklæring, at USA har ændret politik i forhold til Syrien.
- Man vælger sine kampe. Når vi ser på dette, så handler det om at ændre vores prioriteringer. Det er ikke længere en prioritet at fokusere på at få Assad væk, siger FN-ambassadør Nikki Haley i en erklæring.
Tillerson erkender, at USA står over for en række vanskelige valg i forbindelse med kampen mod Islamisk Stat i Syrien.
Han forsøger at nedtone den uenighed, der står mellem Tyrkiet og USA om de kurdiske militser, som kæmper i Syrien.
Han fastslår, at både USA og Tyrkiet er fast besluttet på at nedkæmpe Islamisk Stat.
Det generer Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og hans regering, at USA støtter syriske kurdiske YPG-militser. De har været en vigtig samarbejdspartner for USA i kampen mod Islamisk Stat.
Det har navnligt skabt frustrationer i Tyrkiet, at der skal anvendes YPG-militsfolk i en planlagt amerikanskledet offensiv mod Islamisk Stats hovedbastion i Raqqa. Det er en operation, som Tyrkiet længe har bebudet at ville deltage i.
Cavusoglu siger, at USA er enig med Tyrkiet i, at der ikke er nogen forskel på YPG-militsen i Syrien og det kurdiske PKK i Tyrkiet.
Tillerson fordømte nylige PKK-angreb i Tyrkiet. Men han gav ikke udtryk for samme holdning, som hans tyrkiske modpart gav udtryk for.
Den amerikanske udenrigsminister siger, at han i drøftelserne i Tyrkiet havde fokus på stabiliseringszoner, så syriske flygtninge kan vende hjem.
- Forskellige måder at forsvare sådanne zoner på, er under overvejelse, siger den amerikanske udenrigsminister.
Tyrkiet har taget imod over to millioner syriske flygtninge. Og landet har længe appelleret til, at der bliver skabt sikre områder for flygtningene i deres eget land.
/ritzau/AFP