FRA DRØM TIL VIRKELIGHED. At springe ud som iværksætter er ikke så usædvanligt som for 10-15 år siden. Flere og flere tør springe ud i det, og drømmen går også i opfyldelse for langt de fleste, der går rundt med en iværksætter-drøm i maven. Men hvad skal der egentlig til for at blive iværksætter? Dette spørgsmål er enormt svært at svare på, på trods af at flere og flere har knækket koden.
Umiddelbart er der ikke en bestemt opskrift på at få succes som iværksætter. Der er så mange faktorer, der spiller ind, at man skal turde satse stort for at få det til at lykkes. Som bekendt fra casinoverdenen kan man både vinde og tabe, når man satser. Noget man også skal være indstillet på, hvis man ønsker at blive iværksætter. At forvente succes fra starten er farligt, da sandsynligheden for, at det mislykkes, er stor. Især i starten når man starter fra bunden. Men hvis man ikke satser, er der heller ingen chance for gevinst. Derfor bør du kun satse, hvis du er indstillet på, at du kan miste det hele og stadig synes, det er det værd at satse din tid, energi og kapital på projektet.
Når succesen indfinder sig
Som iværksætter er det vigtigste våben at tro på sig selv og besidde en god portion stædighed. Denne stædighed skal hjælpe dig op igen, hver gang du falder. Hvilket godt kan ske nogle gange inden det lykkes at slå igennem med dit projekt.
Dette kan den unge iværksætter, Louise Tromborg, der sprang ud som iværksætter i sensommeren 2018 med virksomheden Tandbasta, skrive under på.
”Det er benhårdt arbejde, hvilket man skal være indstillet på. Som iværksætter skal man lave noget man brænder for, og ikke bare gøre det for at tjene mange penge. Det er blot en bonus i starten, hvis din virksomhed har overskud. Noget Tandbasta havde allerede efter andet kvartal. Jeg brænder virkelig for det her projekt, som er opstået på baggrund af et ønske om, at passe på den planet vi alle sammen deler. Det har været en lang og hård kamp, men en kamp, der var værd at kæmpe.”
Dansk design
Noget danske iværksættere ofte har succes med er boligindretning. Dansk design er kendt i hele verden for at være minimalistisk og god kvalitet. Hvilket medfører at det ofte bliver efterspurgt i hele verden. Så snart ordene ”Danish design” bliver nævnt, bliver det forbundet med kvalitet og bæredygtighed. Roomformore.dk er et eksempel på dansk bæredygtigt design. Derfor er det enormt populært som dansk iværksætter at satse på boligindretning, hvis det vel og mærke er noget man brænder for.
Kast dig ud i det
Uanset om din iværksætterdrøm indebærer typisk dansk design, som for eksempel denne side med plakater, der er et enormt populært område indenfor iværksætter-verdenen i disse dage. Eller om det er bæredygtige tandbørster, som er Tandbastas produkter, er Louise Tromborgs råd, at du kaster dig ud i det projekt du drømmer allermest om. Vær forberedt på at det kræver blod, sved og tårer, og at du ikke får succes fra den ene dag til den anden. Men det er det hele værd.