Uefa indfører VAR i Champions League tidligt i 2019

Sport
World Cup - Group C - Peru vs Denmark (Foto: Ricardo Moraes/Reuters)

Uefas bekræfter, at videosystemet VAR allerede indføres i knockoutkampene næste år i CL.

Når knockoutkampene går i gang i Champions League i februar, bliver det med en væsentlig tilføjelse.

Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) eksekutivkomité har nemlig besluttet at indføre videosystemet VAR (Video Assistant Referee) allerede fra denne sæson.

Det skriver Uefa i en pressemeddelelse, hvor præsident Aleksander Ceferin udtaler sig begejstret om initiativet.

- Vi er klar til at bruge VAR tidligere end planlagt, og vi er overbeviste om, at det vil være til gavn for vores turneringer, eftersom det giver dommerne en værdifuld hjælp og vil minimere antallet af forkerte kendelser, siger Ceferin.

I september blev det officielt, at VAR skulle være en del af Champions League fra sæsonen 2019/20. Men nu sker det altså tidligere end først antaget.

Med hjælp fra videosystemet kan dommere se situationer igennem og ændre kendelser, når det gælder mål, straffespark, røde kort og situationer, hvor dommere viser et gult eller rødt kort til en forkert spiller.

VAR er allerede blevet indført i flere nationale turneringer, blandt andet i Italien, Tyskland og Spanien. Det blev også brugt under VM-slutrunden i Rusland. Her førte det til en række omdiskuterede kendelser.

Diskussionen om VAR går også på, om det bryder kampens rytme eller ej.

Uefa har meddelt, at det også er planen, at VAR skal bruges ved EM i 2020 og fra og med gruppespillet i Europa League fra 2020/2021-sæsonen.

Allerede i denne sæsons finale i Europa League tages VAR dog i brug, ligesom det benyttes ved U21-EM næste år.

/ritzau/