Udenlandske lægespirer vil til Danmark
Udenlandske læge studerende har et godt øje til Danmark. Foto: Colourbox
Hver anden medicinstuderende i en ny stor rundspørge er interesseret i at arbejde i Danmark.

Patienter på landets sygehuse kan godt begynde at vænne sig til, at lægen har en anden baggrund end dansk.

Hver anden unge lægespire fra 94 forskellige lande svarer nemlig ja til, at de kunne være interesseret i at arbejde i Danmark.

Det skriver Berlingske.

Hos International Medical Cooperation Committee siger talsmand Lars Bødker Madsen, at han mest hører gode ting om Danmark, når han taler med de unge fra resten af verden.

"Folk ser danskerne som et positivt folkefærd, og mange af udlændingene har et indtryk af, at Danmark er et godt sted at være, og at vi har et godt og velfungerende sundhedssystem,"
siger han til Berlingske.

I undersøgelsen fra International Federation of Medical Students Association har 1.200 studerende svaret.

Med halvdelen, der altså tilkendegiver, at de har kig på de danske hospitalsgange kan en del af efterspørgslen på især speciallæger i det offentlige dækkes ind.

"Det vil helt sikkert fremadrettet være væsentligt, at vi kan blive ved med at rekruttere udenlandsk uddannet arbejdskraft. Det er der ingen tvivl om - også i takt med, at pensionen nærmer sig for de store årgange," siger Anders Haahr, fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen, til Berlingske.

I dag er seks procent af alle beskæftigede læger i sundhedsvæsnet udenlandske statsborgere.

Og ifølge den seneste prognose forventes det, at syv til 13 procent af de uddannelsesforløb, der munder ud i, at en læge kan kalde sig speciallæge, skal besættes af en udlænding.