Tvinger EL-borgmester til at handle: "Man bliver reelt sat under administration"

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er på ferie og har ikke haft mulighed for at kommentere historien. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/arkiv)

Efter en række sager, hvor Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har taget for høje gebyrer for tjenesteydelser, skal alle gebyrer nu genberegnes.

Det har en samlet Borgerrepræsentation pålagt Teknik- og Miljøforvaltningen ved det seneste møde, skriver DR P4 København.

Det skal undersøges, om københavnerne også i andre tilfælde har betalt mere end de burde, og undersøgelsen skal laves med hjælp fra en ekstern revisor.

Ifølge Roger Buch, der er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er det usædvanligt, at Borgerrepræsentationen gennemtrumfer, at en forvaltning skal gennemgå alle gebyrer:

- Det er en indskrænkelse af den magt, man har som borgmester, siger han med henvisning til Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) til DR P4 København.

Han mener, at der er tale om en politisk 'næse' til borgmesteren:

- Det er på én og samme tid en næse, når man får at vide, at man ikke har gjort det godt nok, siger han til DR P4 København.

Når Teknik- og miljøforvaltningen bliver pålagt at gennemgå økonomien med en tættekam, er det en alvorlig sag, siger Roger Buch:

- Det betyder reelt, at man bliver sat under administration. At der er nogle andre, der overtager styringen og fortæller, hvad man skal gøre, siger han til DR P4 København.

Undersøgelsen kommer i kølvandet en række dårlige sager for teknik- og miljøforvaltningen.

I juni kom sagen om den såkaldte fortovsordning frem, hvor det viste sig, at ejerforeninger og butikker har betalt op til 10 gange mere for renhold af fortov i forhold til den pris, som private kan levere.

Derudover har der været opkrævet for høje byggesagsgebyrer, ligesom københavnerne har betalt for meget for at komme af med deres husholdningsaffald.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er på ferie og har ikke haft mulighed for at kommentere historien.