Redningsfolk, der er på Nørrebro for at udføre deres arbejde, skal have lov at arbejde i fred og ro, og får de ikke det, falder hammeren. Et af tiltagene i regeringens bandepakke er at tredoble straffene for at forhindre redningsfolk i at udføre deres job.
Baggrunden for den del af pakken er, at der har været tilfælde, hvor ambulanceførere og brandfolk er blevet generet i en grad, så de ikke har kunnet arbejde.
"Det vil vi simpelthen ikke finde os i, så vi tredobler straffen for dem, som truer folk til ikke at passe deres arbejde," sagde justitsminister Brian Mikkelsen (K), da han præsenterede bandepakken onsdag.
Tredoblingen af straframmen på dette område betyder, at rammen går fra i dag seks måneders fængsel til 1½ års fængsel. Det handler ikke om vold og trusler, men alene om at redningsfolkene på en eller anden måde bliver forhindret i at arbejde ved, at banderne for eksempel stiller sig hen foran dem.
Straffen for direkte at bruge vold og trusler bliver også skærpet. Her vil straframmen nå op på otte års fængsel.
"Vi fordobler straffen for at udøve vold i et forsøg på at stoppe redningsfolk. Vi vil ikke have, at man ikke kan komme ind og redde folk. Vi heller ikke have, at man ikke kan passe sit arbejde, så derfor slår vi hårdt ind på det område," understregede Brian Mikkelsen.
Bandepakken skærper også straffene for anden kriminalitet i forbindelse med bandeopgør, giver flere betjente på gaderne og øger politiets mulighed for at efterforske bandekriminalitet.