På 10 år er den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder steget fra 62 til 65 år, viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension. Det skriver Politiken.
"Det er en meget kraftig stigning, vi ser i danskernes tilbagetrækningsalder, og, må jeg sige, en stigning, der er større, end vi havde forventet. Faktisk har vi svært ved at gennemskue, præcis hvad der er forklaringen", siger Jan V. Hansen, vicedirektør i brancheorganisationen Forsikring og Pension, til Politiken.
Helt i strid med al økonomisk snusfornuft og erfaring arbejdede danskerne også længere under finanskrisen i årene 2007-09, selv om arbejdsløsheden eksploderede og gjorde fast arbejde til en mangelvare.
"Normalt falder tilbagetrækningsalderen under en økonomisk krise, fordi mange ledige ældre lønmodtagere simpelthen opgiver at finde nyt arbejde og vælger at trække sig", siger Jan V. Hansen til Politiken.
Han kalder de seneste 10 års udvikling i ældre lønmodtageres beskæftigelse for et af de største lyspunkter på det danske arbejdsmarked.
Ifølge økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet er der mange ældre, også i 70-årsalderen, der udskyder tilbagetrækningen vel vidende, at det forbedrer den privatøkonomiske bundlinje, når de så tager springet og bliver pensionister.
"Vi bliver jo belønnet, når vi arbejder længere, og samtidig skal vi huske, at vi lever længere, så vi har også brug for en større reserve", siger økonomiprofessoren, der betegner de nye tal som en "glædelig udvikling for samfundsøkonomien", siger han til Politiken.