Thulesen: Nu skal Løkke levere tryghed og sikkerhed

Under efterårets forhandlinger vil Dansk Folkeparti være særligt opmærksom på indvandringspolitik, EU-politik, forsvar og politi, siger DF's formand, Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/arkiv/Scanpix)

Løkke holdt en tale, som Thulesen også kunne have holdt. Men DF-formanden vil se resultater, før han jubler.

Tryghed og sikkerhed for danskerne i en stadig mere turbulent verden.

Det skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu i praksis vise, at han kan og vil levere.

Sådan lyder opfordringen fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, efter statsministerens tale ved Folketingets åbning.

- Der var mange gode ting i talen, som jeg godt selv kunne have formuleret. Men min begejstring vil først blive udfoldet, når vi ser resultater. Det må statsministeren levere nu, siger DF-formanden, Kristian Thulesen Dahl.

Han vil blandt andet have, at Løkke i praksis sikrer, at Danmark selv får retten til at styre, hvem der kommer til landet.

- Det jeg selvfølgelig gerne vil se, er noget konsekvens i forhold til de synspunkter, man har.

- Hvis man vil styre, hvem der kommer hertil, så skal man også have redskaberne til det. Og det har vi jo ikke i dag, siger Thulesen Dahl.

Men formanden er dog tilfreds med de planer, regeringen har lagt på forhandlingsbordet til efteråret.

For der er nogle ambitiøse initiativer i forhold til at sikre tryghed og sikkerhed for Danmarks borgere, mener han.

- Når vi taler om, at kriminelle udlændinge skal kunne udvises fra Danmark, så skal det jo også effektueres. Det er rigtigt, når statsministeren er inde på det.

Thulesen Dahl understreger Dansk Folkepartis synspunkt om, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention spænder ben for, at regeringen kan udvise kriminelle udlændinge.

- Så der må vi jo se, om regeringen leverer varen i det halvår fra november til maj, hvor Danmark har formandskabet for Europarådet.

Under efterårets forhandlinger vil Dansk Folkeparti være særligt opmærksom på indvandringspolitik, EU-politik, forsvar og politi, forsikrer han.

Thulesen Dahl havde gerne set, at statsministeren i sin tale havde sat et par ord af til at omtale DF's forslag om at forbyde heldækkende beklædninger som burka.

- Det ville have været oplagt, at vi også havde hørt, at der selvfølgelig bør være et for mod burka og niqab på vej.

- For skal man have integrationen til at lykkes, så handler det jo i det danske samfund om, at vi kan se hinanden, siger han.

Dansk Folkepartis formand håber, at Venstre vil lande positivt på spørgsmålet og stemme for et forbud, så forslaget kan gennemføres.

- Og ellers må vi jo appellere til andre partier, så de finder vej til den grønne knap i Folketingssalen, når der skal stemmes, så vi kan få det igennem, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/