Syrien kræver tyrkisk tilbagetrækning fra Afrin

Unge mænd går rundt i murbrokkerne i den sønderbombede by Afrin i det nordlige Syrien, hvor tyrkisk militær forsøger at nedkæmpe kurdere, som angiveligt støtter kurdiske separatister i Tyrkiet. Syrien kræver nu, at Tyrkiet trækker sig ud af landet. (Foto: Foto: Stringer/AFP)

Syriens udenrigsministerium fordømmer den tyrkiske besættelse af Afrin og de forbrydelser, som der begås der.

Det syriske udenrigsministerium siger, at Tyrkiets militære styrker i Afrin i det nordlige Syrien er der illegitimt, og det kræver en øjeblikkelig tyrkisk tilbagetrækning fra det syriske territorium, som er besat.

- Syrien fordømmer den tyrkiske besættelse af Afrin og de forbrydelser, som de begår der, og det kræver, at invasionsstyrkerne øjeblikkeligt trækker sig tilbage fra det syriske territorium, som de har besat, hedder det.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, truer imidlertid mandag med at optrappe Tyrkiets operationer i Syrien.

- Vi vil fortsætte denne proces indtil vi fuldstændigt har tilintetgjort den kurdiske korridor i det nordlige Syrien, siger Erdogan med henvisning til en region næsten 400 kilometer øst for den nordsyriske by Qamishli.

Det syriske udenrigsministerium har sendt to breve til FN og protesteret mod Tyrkiets "ulovlige" invasion i landet.

Tyrkiets militær og allierede syriske militser tog søndag kontrol med hele Afrin, oplyste Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Det tyrkiske flag er hejst på flere bygninger i byen, hvor det vajer side om side med syriske oprørsgruppers flag.

Det kurdiske styre i Afrin-regionen i det nordvestlige Syrien siger, at de kurdiske militante grupper i regionen vil fortsætte kampen mod de tyrkiske og tyrkiskstøttede styrker i regionen.

Den kurdiske YPG-milits, som det tyrkiske militær kæmper mod, har med støtte fra USA spillet en central rolle i nedkæmpelsen af Islamisk Stat i det nordlige Syrien. Tyrkiet beskylder den kurdiske milits for at støtte kurdiske separatister i Tyrkiet.

/ritzau/Reuters