Syrien hævder at blive beskudt af Israel

I de seneste år har Israel affyret hundredvis af missiler mod Syrien. Her ses skader efter et luftangreb mod på den syriske landsby Beit Saber sydvest for Damaskus i slutningen af november. (Foto: -/Ritzau Scanpix)

Missiler, der menes at komme fra Israel, var rettet mod mål uden for Damaskus, hævder syriske medier.

Syrien hævder søndag, at landet er blevet beskudt med missiler fra Israel.

Den syriske hærs luftforsvarssystem har skudt missiler ned. Missilerne kommer i retning fra Israel, rapporterer statslige syriske medier.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tilsyneladende var de rettet mod mål uden for den syriske hovedstad, Damaskus, tilføjer de syriske medier.

- De fjendtlige missiler kom fra de besatte territorier, rapporterer nyhedsbureauet Sana ifølge nyhedsbureauet AFP med henvisning til Israel.

Fire krydsermissiler menes at være blevet affyret på tværs af kysten, ind over libanesisk luftrum og mod Syrien. Det oplyser en unavngiven kilde i den alliance, der støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Syriens hær siger, at den har skudt et af missilerne ned i et område tæt ved Damaskus.

Der er ikke umiddelbart flere oplysninger.

Den israelske hær oplyser til AFP, der er et fransk nyhedsbureau, at Israel ikke kommenterer forlydender i udenlandske medier.

Ifølge den britiskbaserede overvågningsgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder lød der tre eksplosioner i forskellige Damaskus-forstæder, efter at missilerne var blevet affyret.

I de seneste år har Israel affyret hundredvis af missiler mod Syrien. De har været rettet mod iranskstøttede militser, der kæmper på Assads side.

Også forsyninger, som den libanesiske Hizbollah-milits sender ind i Syrien, har været mål for de israelske angreb. Hizbollah kæmper ligeledes på Assads side.

Israel frygter, at Iran og Hizbollah forsøger at gøre Syrien til endnu en front mod israelerne.

/ritzau/