Sydafrika udsteder arrestordre på Mugabes hustru Grace

FILE PHOTO: Zimbabwe''s former president Robert Mugabe and his wife Grace look on after addressing a news conference at his private residence nicknamed (Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters)

Zimbabwes tidligere førstedame kræves udleveret. Hun skal have slået en ung model med en ledning på et hotel.

Sydafrika har udstedt en anholdelsesordre på Grace Mugabe, oplyser politiet i Johannesburg. Grace Mugabe er gift med Zimbabwes tidligere leder.

Det er en sydafrikansk gruppe, AfriForum, som har fået udstedt anholdelsesordren på Zimbabwes tidligere førstedame.

Grace Mugabe er ifølge Reuters sigtet for fysisk at have forulempet en ung model på et hotel i Johannesburg sidste år.

AfriForum, som repræsenterer den forulempede model, siger, at den har fået informationer fra det sydafrikanske politi om anholdelsesordren.

Den sydafrikanske regering har for år tilbage givet Grace Mugabe diplomatisk immunitet. Derved kunne hun vende hjem til sit eget land, selv om mange krævede hende retsforfulgt i Sydafrika.

Hun vendte hjem sammen med Robert Mugabe, som dengang stadig var præsident, og som havde været i Sydafrika for at deltage i et regionalt topmøde i Pretoria.

Robert Mugabe blev tvunget til at træde tilbage i november 2017.

Men i år har en domstol i Sydafrika afgjort, at beslutningen om at give Grace Mugabe diplomatisk immunitet var i strid med loven.

Modellen Gabriella Engels anklager Grace Mugabe for at have slået hende med en ledning eller et kabel på et luksushotel i en forstad til Johannesburg.

Foto af Engels på sociale medier sidste år viste, at hun havde en blodig flænge i hovedet.

Mugabe var regeringsleder i Zimbabwe fra 1980 til 2017 - først som premierminister og senere som præsident.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters