Socialrådgiver-Jannie: Efteruddannelsen ruster mig til de svære snakke

- Jeg havde brug for noget, der kunne ruste mig til de vanskelige samtaler, fortæller socialrådgiver Jannie Friis. (Foto: Foto: Privat)

Efter lidt mere end fire måneders forhandling er regeringen og arbejdsmarkedets parter endelig nået til enighed om en trepartsaftale.

Efter lange forhandlinger kan regeringen, LO og DA søndag endelig præsentere resulatet af de fire måneder lange forhandlinger om en ny trepartsaftale.

Trepartsforhandlingerne har i denne omgang handlet om danskernes adgang og brug af efteruddannelse. 

Uddannede sig til familieterapeut

Jannie Friis hjælper dagligt udsatte børn og unge og deres familier på Børne- og Ungeafdelingen på Holbæk Sygehus.

Her giver hun støtte og rådgivning til at klare det praktiske i forbindelse med sygdomsforløb, hjælper med at håndtere konflikter og tager sig af svære følelsesmæssige problemstillinger.

Hun har været på afdelingen i knap ti år.

Hun er uddannet socialrådgiver, men fik i 2013 i forbindelse med arbejdet på Børne- og Ungeafdelingen en diplomuddannelse som familieterapeut. En efteruddannelse hun tog sideløbende med sit arbejde.

- Jeg havde brug for noget, der kunne ruste mig til de vanskelige samtaler. Jeg arbejder med alt fra forældre til for tidligt fødte børn og til unge op til tyve år med kroniske lidelser. Og det er alle mulige problemstillinger, der kan dukke op.

Stadig socialrådgiver

Hun forklarer, at der blandt andet kan være sager om omsorgssvigt, vold eller andre kriser i familien.

Og med efteruddannelsen i ryggen er Jannie Friis rustet til at tage de svære samtaler med familierne.

- Der handler rigtig meget om kommunikation. Mennesker er jo forskellige, og det handler meget om, hvordan jeg møder og ser de mennesker, jeg møder. Og der er ofte rigtig meget på spil.

Hun undersøgte selv i sin tid muligheden for at efteruddanne sig, og er i dag meget taknemmelig for de kompetencer, det har givet hende i det daglige.

- Det har betydet rigtig meget. Jeg er stadig socialrådgiver, men har lært at identificere og håndtere de dynamikker, der er i familierne.