Schmeichel og Leicester får fransk manager

Sport
Claude Puel har tidligere stået i spidsen for Southampton. Nu er han ansat i Leicester. (Foto: Foto: Ben Stansall/arkiv/AFP)

Claude Puel er ny manager i Leicester. Hans aftale gælder frem til sommeren 2020.

Det bliver franskmanden Claude Puel, som fremover skal stå i spidsen som manager for Premier League-klubben Leicester City.

Claude Puel har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2020, skriver Leicester på sin hjemmeside.

Kasper Schmeichels klub fyrede Craig Shakespeare i sidste uge efter en sæsonstart med dårlige resultater.

Afløseren er klar over, der venter en svær opgave med at få den tidligere mesterklub op i tabellen.

- Det er et stort privilegium at blive manager for Leicester City - en klub med værdier og ambitioner, der matcher mine egne.

- Der venter en spændende udfordring med at bygge videre på klubbens nylige og opsigtsvækkende bedrifter, siger Puel med henvisning til det sensationelle mesterskab i 2015/2016-sæsonen.

Ifølge Leicesters viceformand, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, er der tale om et perfekt match mellem manager og klub.

- Da vi indledte processen med at finde en ny manager, kom bestyrelsen hurtigt med en profil på den manager, vi har behov for, og Claude Puel passede perfekt på den profil, siger viceformanden.

Claude Puel har tidligere prøvet kræfter med engelsk fodbold. I sommeren 2016 blev han ansat som manager for Southampton, men efter et år i spidsen for Pierre-Emile Højbjerg og co. blev han afskediget i juni i år.

Han har tidligere trænet Nice, Lyon, Lille og Monaco.

Leicester ligger nummer 14 i Premier League efter ni spillerunder.

I weekenden stod Michael Appleton i spidsen for Leicester, da holdet vandt 2-1 i Swansea. Han bliver nu igen assistentmanager.

/ritzau/