Antallet af sigtelser for hashsalg på Christiania er faldet markant, siden Pusher Street blev lukket i foråret.
Det viser en aktindsigt, som TV 2 Kosmopol har fået hos Københavns Politi.
I april blev der foretaget 97 sigtelser for salg af hash. I august var antallet faldet til blot fire.
- Den organiserede hashhandel, som sidste år bestod af 35 hashboder, findes ikke længere, siger vicepolitiinspektør Simon Hansen til mediet.
- Så har der været et antal personer, som har forsøgt at sælge inden for den her zone, som dækker lidt mere end Christiania.
Den 6. april i år blev Pusher Street gravet op i et forsøg på at slå ned på hashhandlen og den organiserede kriminalitet, der centrerede sig om gaden.
Siden da har politiet været til stede i området for at sikre, at kriminaliteten ikke blomstrede op på ny, som det ellers har været tilfældet tidligere.
- Det er inden for rammerne af, hvad vi havde forventet. Vi havde forventet, at nogle stadigvæk ville forsøge. Måske ikke lige i Pusher Street, men i de omkringliggende områder, siger Simon Hansen til TV 2 Kosmopol.
Historien fortæller ikke noget om, hvor intensivt politiet har patruljeret på og omkring Christiania i månederne efter lukningen.
Siden 1980'erne har Pusher Street dannet ramme om åbenlys handel med hash. Det har dog ikke været helt uden problemer.
Gaden har flere gange været scene for episoder med skud, vold og drab, som har været knyttet til den organiserede kriminalitet.
Politiet har flere gange forsøgt at spænde ben for de kriminelle ved at rydde gaden for boder, men hver gang er de poppet op igen.
Nu, hvor indsatsen ser ud til at have båret frugt, er der derimod opstået en frygt for, at handlen med hash rykker ud i andre dele af København.
Det vil dog alt andet lige gøre det nemmere for politiet at kontrollere det, har Simon Hansen tidligere sagt.
Blandt andet fordi borgere - ifølge politiet - i højere grad vil anmelde det, hvis de ser nogen sælge stoffer, end hvad tilfældet er i Pusher Street.
/ritzau/