Særlige åbningstider for ældre i butikker på vej

Nyheder
Forslaget om særlige åbningstider for ældre kommer fra regeringen, der er ved at forhandle endnu en hjælpepakke. (Foto: Scanpix)

Regeringen vil foreslå, at ældre kan handle ind på særlige tidspunkter af dagen, skriver Altinget.dk.

Regeringen forhandler i øjeblikket med resten af Folketingets partier om en hjælpepakke for ældre. Det skriver Altinget, der blandt andet har erfaret, at en del af hjælpepakken er et forslag om særlige åbningstider for ældre i dagligvarebutikkerne.

Forslaget bliver mødt med begejstring af blandt andet SF.

– Supermarkedet er jo et sted, hvor man er i højrisiko og helt uforvarende risikerer at påføre sig selv smitte. Det er en spændende tanke, og det er godt, at vi får de kreative løsninger på bordet lige nu, siger Kirsten Normann Andersen, der er ældreordfører for SF, til Altinget.

Aftaleudkastet blev lagt på bordet tirsdag aften, og partierne er nu gået i tænkeboks forud for et nyt møde torsdag aften, hvor der forhandles uden bagkant.

Socialdemokraternes ældreordfører, Birgitte Vind, understreger, at indkøbstider forbeholdt ældre, kun er én af mange idéer, som lige nu er oppe i luften.

– Der har været rigtig mange ønsker fra organisationer og partier. Og alt det, som ministeren (Magnus Heunicke, red.) vurderer, kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt, det prøver man jo at tage med. Efterfølgende skal vi så finde ud af, hvordan det kan omsættes ude i virkeligheden, siger hun til Altinget.