Har dit barn en rødlig hud omkring bleområdet? Så er dit barn måske ramt af en omgang bleeksem, hvilket bør behandles hurtigt. I denne korte oversigt kan du læse mere om bleeksem, dets symptomer, behandling af bleeksem samt hvordan du kan forebygge imod det. Læs mere lige her og bliv meget klogere på dette fænomen.
Hvad er bleeksem?
Bleeksem er en almindelig hudirritation, som kan ramme spædbørn. Det sker som følge af kontakt mellem urin og hud. Nutidens bleer er meget absorberende, hvilket holder længe på urinen. Det betyder, at urinen kommer i kontakt med barnets hud. Når urinen rører huden, spaltes det til ammoniak. Dette resulterer i en høj pH-værdi, som irriterer hudens yderste lag. Det kan føre til store gener for barnet og derfor bør du være opmærksom på symptomer på bleeksem. Hvis du vil vide mere om bleeksem, så klik her, hvor du kan blive meget klogere på symptomer og behandling.
Symptomer på bleeksem
Der er flere symptomer på bleeksem og de er heldigvis nemme at identificere. De mest almindelige symptomer på bleeksem inkluderer blandt andet rødlig hud omkring bleområdet samt væskende hudområder. I mere alvorlige tilfælde kan eksemen udvikle sig til sår. Dette er naturligvis meget ubehageligt for barnet og bør behandles med det samme. Hvis du opdager sår, bør du kontakte en læge eller sygeplejerske, som kan tage en kvalificeret beslutning vedrørende den rette behandling.
Behandling
Hvis du opdager bleeksem hos dit barn, bør du kontakte barnets læge, ofte vil behandle udbruddet med binyrebarkhormoncreme. For at forebygge bleeksem, er det vigtigt, at du holder området omkring bleen tør. Dette gøres ved at skrifte barnets ble ofte. På den måde bliver pH-værdien på barnets hud ikke hævet, som ellers ville føre til rødmen og irritation. Vær derfor på, om barnet har tisset. De fleste spædbarn tisser mindst 2 gange i døgnet.