Så lydhør er chefen overfor dine forslag

Cheferne er klar til at lytte til medarbejderne, når det kommer til forbedring af arbejdspladsen, viser undersøgelse. Arkivfoto. (Foto: Foto: Colourbox/free)

Et fåtal oplever, at de taler for døve øren, når de forslår chefen noget, viser undersøgelse.

Hvis man har gode forslag til forbedringer på arbejdspladsen, så er over halvdelen af cheferne klar til at lytte. Det viser en rundspørge blandt 1017 medlemmer af 3F.

20 procent oplever, at cheferne i høj grad tager dem med på råd. 37 procent melder, at de i nogen grad bliver lyttet til, mens kun 10 procent må tale for døve øren, skriver Fagbladet 3F.

Langt de fleste af os vil gerne bidrage til at gøre vores arbejdsplads til et bedre sted. Og det kan virksomhederne nyde godt af. Det mener Peter Hasle, som er professor i bæredygtigt arbejdsmiljø på Aalborg Universitet.

- Medarbejderne er gode til at finde på løsninger, når der opstår hårknuder i produktionen. De kender de praktiske forhold mere indgående end lederne. Så kan deres viden bringes i spil, er der en stor gevinst at hente, siger han.

Over 80 procent af de adspurgte har gennem de sidste to år haft tanker eller forslag til, hvordan deres arbejdsplads kan blive bedre.

- Det er glædeligt, at vores medlemmer engagerer sig så meget i at gøre deres arbejdsplads bedre, siger Ulla Sørensen, politisk chef for arbejdsmiljø i 3F.