Så dyre var Vestas-direktører at fyre

Arkivfoto. Det er sædvanlig praksis blandt direktører, at de ved fyring opnår en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn, skriver Ritzau Finans. (Foto: Foto: NORDE ERNST VAN Polfoto)

I 2013 betalte Vestas 46 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelser til direktionen. Det viser regnskab.

Der blev betalt 46 millioner kroner til fratrådte Vestas-direktører sidste år. Samlet måtte selskabet af med 6,2 millioner euro til fratrådte direktionsmedlemmer, viser regnskabet.

Hvem, der har fået glæde af de mange penge, oplyses ikke specifikt i årsrapporten.

Men faktum er, at én af de fratrådte direktører sidste år er tidligere koncernchef Ditlev Engel. Han blev fyret i august 2013.

Det er sædvanlig praksis blandt direktører, at de ved fyring opnår en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn, skriver Ritzau Finans.

Der er dog andre end Engel, der sagde farvel til vindmølleselskabet sidste år. Også Dag Andresen forlod Vestas fra en stilling som finansdirektør.

Vestas oplyste dengang, at der ikke var tale om en fyring, men at han forlod selskabet af personlige årsager.

Er det korrekt, har han formentlig ikke fået en større fratrædelsesgodtgørelse.

Af regnskabet fremgår det, at Vestas i 2012 betalte 20,9 millioner kroner eller 2,8 millioner euro i lønninger til direktionen.

Sidste år var den post steget til 27,6 millioner kroner eller 3,7 millioner euro. Hertil kommer en udbetaling af bonus på 15,7 millioner kroner svarende til 2,1 millioner euro til de fem direktionsmedlemmer.

/ritzau/