Hvis det står til Socialdemokraterne og SF, skal der fremover stå religion i stedet for kristendomskundskab på skoleskemaet.
- Man skal også lære om andre religioner. Men kristendommen skal fylde mest, siger undervisningsordfører Annette Lind (S).
I dag er kristendomsundervisning det eneste fag, elever kan fritages for. Men undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) har meddelt, at hun er "åben over for at se på mulighederne for en ændring af disse regler."
Det er sket i et svar til Marie Krarup (DF). Både Socialdemokraterne og SF er enige i, at faget bør være obligatorisk - det bør bare have et andet navn.
- Jeg har aldrig været hverken kristen eller muslim og tror egentlig ikke på særlig meget. Men derfor har det stadig været sundt for mig at kende til det, fordi det er en del af den kultur, vi er vokset op i, siger undervisningsordfører Jacob Mark (SF).
Kristendomsundervisningen er ikke et forkyndende fag. Formålet med undervisningen må ikke være at omvende eleverne.
Målet er, at eleverne får viden om kristendom, de bibelske fortællinger og deres betydning for vores kultur. Først i syvende klasse bliver de øvrige religioner en del af undervisningen.
Undervisningsministeren vil efter sommerferien drøfte en ændring af reglerne med partierne bag folkeskoleforliget. Selv hvis faget ikke bliver omdøbt, er Jacob Mark klar til at pålægge elever at deltage i undervisningen.
- Så længe faget har viden om mange religioner, så kan det fremme forståelsen for andre kulturer. Det er også en del af det at blive dannet i mine øjne. Faget indeholder også i dag viden om alt fra kristendom til islam og budisme, siger han.
- Vi vil bare gerne bredde det ud, så det hedder religion. Så bliver det tydeligt for enhver, at der bliver undervist i mere end én religion, siger han.
Undervisningsordfører Marianne Jelved (R) foreslår som et kompromis, at faget kan kaldes "kristendom og andre religioner".
- Det giver et forkert billede, når man bare kalder faget kristendom, siger Marianne Jelved, der ligesom sine kolleger bakker op om at gøre faget obligatorisk.
- Det er ikke forkyndelse, det er en historisk og kulturel gennemgang. Jeg har svært ved at se, hvorfor man ikke kan melde fra historie, når man kan melde fra kristendom, siger hun.
/ritzau/