Nu er der sikkerhed for, at lovforslaget om dyrere leasingbiler faktisk bliver klar til fremsættelse i løbet af tirsdag. Det fortæller Socialdemokraternes skatteordfører.
"Det bliver fremsat i morgen. For vi skal hurtigst muligt have lukket det her skattehul," siger Thomas Jensen (S) til Newspaq.
Selvom lovforslaget først kommer senere på dagen i morgen, er det fra i dag slut med billige biler, og leasingfælden klapper med tilbagevirkende kraft. Det er resultatet af det danske lovsystem.
Når skatteminister Thor Möger Pedersen i morgen fremsætter sit lovforslag om ændringer i de danske billeasingregler, er reglerne nemlig allerede trådt i kraft.
For uanset hvornår på dagen, ministeren går på Folketingets talerstol, er afgiften i al hemmelighed røget i vejret fra midnatstid.
"Vi kan ikke administrere et bestemt tidspunkt på dagen, så lovforslag gælder fra den dato, hvor de bliver fremsat," fortæller kontorchef i Skatteministeriet, Lene Skov Henningsen, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Men ifølge Dansk Folkeparti er det ikke nok, Socialdemokraterne nu fortæller i pressen, at lovforslaget kommer i morgen.
"Det er en uskik, at man laver lov med tilbagevirkende kraft. Dem der køber en bil i morgen klokken 10, skal ikke kunne rammes af nye afgifter senere på dagen. Så hvis man fremsætter et lovforslag, skal det tidligst kunne have virkning fra næste dag," siger skatteordfører Dennis Flydtkjær til Newspaq.
Finten ved leasingaftaler er, at man kan spare en sjat af registreringsafgiften. Derfor kan der vente en anstændig efterregning, hvis man har investeret i den helt store vogn.
"Vi regner med, alle biler i gennemsnit kommer til at stige 3-4 pct i pris, og for leasingbilerne kan det blive op mod 10 pct. i gennemsnit, men det afhænger af den konkrete bil," oplyser Lene Skov Henningsen.
Det giver dermed en ekstraregning på 50.000 kroner, hvis man har anskaffet sig en bil til 500.000 kroner.
Danskerne er de sidste dage gået amok i billeasing. Newspaq kunne tidligere i dag afsløre, at der alene i sidste uge blev leaset 3.000-4.000, hvor der normalt blot blive leaset 5.600 i gennemsnit på en måned.
"Når vi kan se, at der sker denne her hamstring lige før lukketid, så handler det om at få det lukket så hurtigt, som muligt," siger Thomas Jensen som forklaring på, hvorfor regeringen vælger at kræve afgifter for et forslag, der endnu ikke er fremsat.
Skulle du trods varslet om det kommende lovforslag alligevel have lyst til at lease bil fra morgenstunden i morgen, er der ifølge kontorchef i Skat Lene Skov Hemmingsen kun én ting at gøre:
"Få indføjet en klausul i leasingaftalen, der tager forbeholdt for ændringer i skatter- og afgifter," siger hun.
For det er ikke staten, men bilforhandleren, der kommer efter dig med en ekstraregning. Staten henter nemlig deres registreringsafgifter hos bilforhandlerne, der så lægger dem oveni priserne på bilerne.
De lukkede leasinghuller betyder med stor sandsynlighed prisstigninger for alle biler på det danske marked. For bilforhandlerne har i høj grad brugt afgiftsfinter til at tjene pengene på, og dem skal de så have ind gennem alle andre bilsalg.