Der er enorm efterspørgsel på dansk oksekød i høj kvalitet, og det får nu Danish Crown til at reagere med en markant ny betalingsmodel til landmændene.
I en pressemeddelelse annoncerer Danish Crown et strategiskifte, der skal gøre dansk oksekød til en luksusvare på linje med det japanske Kobe-kød.
- I gamle dage var traditionen en lørdag at spise helstegt culottesteg med tung rødvin. Nu skal vi have mindre kød af højere kvalitet, og derfor skal vi ud til landmanden og understøtte processen, siger Finn Klostermann, CEO for Danish Crown Beef.
Det er en markant stigende efterspørgsel på godt kød fra lande som Italien og Spanien, der nu får slagteriet til at opfordre de danske kvægproducenter til at gå nye veje. En omlægning til luksuskvæg vil ifølge B.T. betyde, at landmændene i første omgang vil få en til halvanden krone mere per kilo. Hvis en landmand leverer 100 køer om året, vil det betyde en merindtægt på op mod 50.000 kroner.