Rigmandsdatter vækker foragt: Du har aldrig haft et arbejde

Anne Mette Beckmann deler vandene efter udtalelse i program på TV 2. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv))

Danskerne kan sagtens tåle at slappe mere af, siger den fallerede eks-millionær Anne Mette Beckmann. Hun får støtte af ekspert.

Da den tidligere millionær og rigmandsdatter Anne Mette Beckmann i tv-programmet "Millionær i praktik" på TV 2 kom for sent på sin første dag i praktik i et supermarked, kom hun med en bemærkning, der har fået mange til tastaturet.

Hun sagde blandt andet, at "danskerne burde lære at slappe af". Efter den bemærkning blev TV 2's Facebook-side bestormet med forargede kommentarer, skriver TV 2.

Anne Mette Beckmann fulgte bemærkningen op med; "De kigger hele tiden på uret, og man skal være på arbejdet til tiden hver dag, ellers er det for dårligt".

"Da du aldrig har haft et arbejde, ved du ikke, hvad du taler om, mød op til tiden, og pas dit arbejde. Stop det klynkeri, vi må alle passe vores job, ellers er det ud", skrev en seer på Facebook, mens en anden skrev "Danskerne skal lære at slappe af, siger en som aldrig har prøvet andet".

Eks-millionær i bedste sendetid

Anne Mette Beckmann har af flere omgange fået mange danskere op i det røde felt. Hun dukkede op på dansk tv første gang i 2010 i dokumentaren "Millionæren, der mistede alt".

I maj 2016 var hun vendt tilbage til Danmark efter et liv i på første klasse i det portugisiske jetset. Det berettede hun om i dokumentaren "Millionær på bistand", hvor de danske seere i den bedste sendetid på TV 2 fik et indblik i Anne Mette Beckmanns møde med det danske bistandssystem, og hendes kamp for at få kontanthjælp og en bolig.

Deler holdningen med mange

Men hendes holdning til danskerne deler hun ifølge en afstemning på TV 2 med stort set hver anden dansker.

46 procent af flere end 36.000 afgivne stemmer giver hende ret, når hun mener, at danskerne burde arbejde mindre og slappe mere af.

Og hun har en pointe, mener ekspert i arbejdsliv Alexander Kjerulf. Han siger til TV 2, at danskerne sagtens kunne tåle at slappe mere af.

- Vi er nogle af de mest punktlige i verden. Der er lande i verden, hvor man kan komme en halv time for sent, uden folk fortrækker en mine, siger han til TV 2.

Han mener dog, at punktlighed er en styrke, der skaber tillid, og blandt andet gør, at vi er et af de lykkeligste folkefærd i verden. Men reglerne kan der godt slækkes på en gang imellem:

- Regler er en god ting, men skal alle regler efterleves til punkt og prikke?, spørger han.