Verdens første co2-neutrale festival er netop overstået.
I weekenden dannede DTU i Lyngby rammerne om den miljøvenlige festval, som producerer egen vedvarende energi. Massevis af danske kunstnere som blandt andet TV2, Lars H.U.G og Camille Jones optrådte frivilligt på de miljøvenlige scener for - desværre - ikke særlig mange fremmødte gæster.
Festivalen fik nemlig kun omkring 2.500 besøgende gæster -1500 mindre end forventet.
"Næste gang skal vi rykke det ind til byen. Jeg tror, rigtig mange københavnere har svært ved at tage til Lyngby. Der er for langt fra København. Og så havde vejret jo også en afgørende rolle," siger Katrine Vejby, som er initiativtager og talskvinde for Co2penhagen.
Selvom besøgstallet var beskedent, og regnen dominerede det meste af lørdag, var der til gengæld masser af politikere, der havde valgt at tage vejen 'helt' til Lyngby.
Den amerikanske og tyske ambassadør, Klaus Bondam, Ida Auken, Henrik Saas Larsen, SFU, KU og Lyngbys borgmester bakkede alle op om festivalen med deres tilstedeværelse på den ene eller anden måde. Klaus Bondam åbnede officielt festivalen lørdag klokken 12 og SFU cyklede for at få energi til musikken.
"Der har virkelig været politisk opbakning på en måde, jeg slet ikke havde forestillet mig. Det er én af de ting, der har været en kæmpe succes. De var meget interesseret i, hvad det var for nogle teknologier, som vi forhåbentlig kommer til at se i fremtiden," siger Katrine Vejby
Hun er generelt meget tilfreds med festivalens forløb, selvom besøgstallet ikke nåede op til det forventede antal.
Der var cirka 300 frivillige på festivalen. Energimæssigt har festivalen produceret 50 procent mere energi end den har brugt, hvilket i følge Katrine Vejby betragtes som en stor succes.
"Det viser bare, at det sagtens kan lade sig gøre, at lave en festival udelukkende på vedvarende energi."
Hun siger, at der er stor mulighed for, at vi vil se endnu en co2-neutral festival igen næste år. Først skal der dog lige ryddes op efter den første.