Politiker deltog i sexorgier: Politiet bekræfter strafbare forhold

Krimi
Per Zeidler er blevet skilt og har mistet kontakten til sine to voksne sønner. (Foto: Foto: Pressefoto/Syddjurs Kommune)

Politiet har fundet strafbare forhold i deres efterforskning af Per Zeidlers rolle i jyske sexorgier.

Politiet har afsluttet deres efterforskning af den tidligere lokalpolitiker Per Zeidlers rolle ved en række sexorgier i Østjylland.

Gangbang-politiker taler ud: Har mistet kone og kontakten til sønnerne

Sagen er nu overdraget til anklagemyndigheden, og en talsperson fra Østjyllands Politi forklarer til Aarhus Stiftstidende, at der er fundet strafbare forhold omkring den tidligere Syddjurs-politikers rolle ved sexorgierne.

- Det kan jeg bekræfte. Men det er op til anklagemyndigheden at vurdere omfanget af en tiltale samt den mulige straframme. Vi kan ikke sige mere om efterforskningens resultater eller alvoren i materialet til anklagemyndigheden, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen til den aarhusianske avis.

Hele sagen begyndte at rulle, da Per Zeidler af en journalist fra Aarhus Stiftstidende blev konfronteret om sit engagement, da han tilbage i november måned stod foran et forsamlingshus i Vejle. Forsamlingshuset lagde lokaler til et såkaldt 'gangbang' - et arrangement, hvor deltagerne kunne købe sig til gruppesex.

LÆS OGSÅ:  Lokalpolitiker tog til sexorgie og droppede byrådsmøde

Samtidig kom det frem, at Per Zeidler var blevet væk fra et byrådsmøde for at være med til arrangementet i forsamlingshuset.

Afsløringen betød, at han blev afsat fra sin post som formand for familieudvalget i Syddjurs Kommune, og bagefter trak han sig fra politik og blev sygemeldt på ubestemt tid.

I april måned valgte Per Zeidler at fortælle DR om sit liv efter afsløringen.

- Det har været ganske forfærdeligt meget af tiden, for jeg har været meget alene og meget ensom, lød det fra Per Zeidler, der forklarede til DR, at at han er blevet skilt og har mistet kontakten til sine to voksne sønner.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har grædt mig selv i søvn og bedt til de højere magter om, at jeg ville få kontakt til dem igen, forklarede han.

Per Zeidler blev i forbindelse med sagen sigtet for rufferi. Til DR forklarede den tidligere lokalpolitiker, at han ikke gik efter at tjene penge på sexorgierne - han tog derimod del i arrangementerne på grund af lyst.

- Der er ikke nogen, der er blevet tvunget til noget. Alt har været frivilligt på alle tænkelige måder, forklarede Per Zeidler, der i forbindelse med eftersøgningen har fået sin computer og telefon undersøgt af politiet.