Politibetjent til Støjberg: Du modarbejder os med din skingre retorik

"Vores politikere, og især ministre har et særligt ansvar for at bidrage til at skabe et samfund, som hænger sammen, i stedet for at så splid mellem majoriteten og minoriteterne," skriver politibetjent Elvir Abaz i et indlæg om integrationsminister Inger Støjberg. (Foto: Foto: Privat og Ritzau Scanpix)

Med sin retorik om muslimer skaber integrationsminister Inger Støjberg splid i stedet for sammenhold, lyder det fra politibetjenten Elvir Abaz.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) ødelægger med sin "skingre retorik" den indsats, som praktikere rundt om i landet udøver for at forebygge og bekæmpe ekstremisme og radikalisme. 

Sådan lyder det fra politibetjent i Vollsmose Elvir Abaz i et indlæg i Politiken.

Han hørte for en måned siden Inger Støjberg tale til et årligt møde om forebyggelse af ekstremisme for fagfolk fra kommuner og politi. Hans oplevelse af ministeren var, at hun "generaliserede, stigmatiserede og polariserede."

Sådan oplever han hende også i medierne, men at hun også mødte op med den indstilling til et møde, hvor der ikke var journalister til stede, overraskede politibetjenten.

"Jeg havde ellers troet, at hendes muslim-bashing, generaliseringer og overdrevne fokus på modsætninger i stedet for det, som forener os som mennesker, var noget, hun havde tillagt sig som led i sin personlige karriereudvikling, men at hun inderst inde vidste bedre," skriver han i sit indlæg.

Ministre har et særligt ansvar

Han fremhæver som et eksempel Inger Støjbergs meget omdiskuterede blogindlæg, hvori hun argumenterer for, at fastende muslimer udgør en sikkerhedsrisiko for alle andre i det danske samfund, hvis de i et job som eksempelvis buschauffør sætter sig bag rattet uden at have spist eller drukket.

"Jeg kender en del herboende, praktiserende, arbejdende muslimer, som helt rationelt og pragmatisk afbryder deres faste i forbindelse med deres arbejdsdag, når de føler sig ukoncentrerede og/eller ikke kan holde til det, oftest på grund af tørst. Så det der med, at arbejdende, praktiserende, fastende muslimer i forbindelse med ramadanen/fasten skulle være uansvarlige og udgøre en sikkerhedsrisiko for deres medborgere og det omgivende samfund holder ikke vand i praksis," skriver Elvir Abaz i en kommentar til Avisen.dk.

Og det er et problem, når Inger Støjberg kommer med sådanne udmeldinger i sin rolle som integrationsminister, mener han.

"Vores politikere, og især ministre har et særligt ansvar for at bidrage til at skabe et samfund, som hænger sammen, i stedet for at så splid mellem majoriteten og minoriteterne," skriver Elvir Abaz i Politiken.

Han kan heller ikke genkende det billede Inger Støjberg forsøger at tegne af virkeligheden fra den virkelighed, han møder i sit arbejde. Tværtimod. Her møder han forskellige netværk og foreninger med muslimsk baggrund. De består af mennesker, der alle er en del af løsningen, hvis radikalisering skal forebygges.

"De er ikke problemet, sådan som Støjberg fremstiller dem," skriver Elvir Abaz.