Pølse tilbagekaldt: Børn ramt af salmonella

Hvis man har købt snackpølse Fuet Coin med udløbsdato den 4. november i Netto, skal man ikke spise den. (Foto: Foto: Fødevarestyrelsen/Free)

Snackpølse i skiver, som har været solgt i Netto, bliver tilbagekaldt af frygt for salmonella.

Mistanke om salmonella får Dansk Supermarked til at tilbagekalde et parti skiveskårede pølser kaldet Fuet Coins fra Noel Mediterranean Snacks. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Ifølge Ekstra Bladet har mindst 13 danskere fået en salmonellainfektion med diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast, efter at de har spist de skiveskårede pølser.

- Et udbrud af salmonellaudbrud med 13 bekræftede syge kan relateres til dette produkt, der er solgt som en tilbudsvare - en såkaldt spotvare - siden uge 37 i Netto, siger Fødevarestyrelsens udbrudschef Nikolas Kühn Hove.

Sundhedsmyndighederne betragter sygdomsudbruddet, som er koncentreret omkring Sjælland, som et alvorligt sygdomsudbrud. En tredjedel af de smittede er børn.

Pølsen, som er produceret i Spanien, er solgt i pakker med 100 gram i Netto i uge 37. Pakkerne har sidste holdbarhedsdato lørdag 4. november.

Hvis salmonella er til stede i pølsen, kan man blive smittet med salmonella, når man spiser produktet.

Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

De forbrugere, som har købt Noel Fuet Coins fra det tilbagekaldte parti, bør kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

/ritzau/