Overfaldsalarmer på psykiatriske hospitaler i stykker: "Slet ikke acceptabelt"

- Vi har oplevet en række driftforstyrrelser med alarmer, der ikke er gået igennem, siger udviklingschef på Glostrup Psykiatriske Hospital, Claus Hansen. (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

De skal sørge for, at der hurtigt kommer hjælp til personalet, når der trykkes på knappen.
Men overfaldsalarmerne på de psykiatriske hospitaler i Region Hovedstaden er gamle, slidte og bryder ned, viser en redegørelse regionen har lavet.

På Glostrup Psykiatriske Hospital er overfaldsalarm-systemet brudt ned to gange.
Og det er helt uacceptabelt, siger udviklingschef på Glostrup Psykiatriske Hospital, Claus Hansen til DR P4 København.

- Vi har oplevet en række driftforstyrrelser med alarmer, der ikke er gået igennem. Vi havde en enkelt episode, hvor man ikke kunne kalde hjælpere, og de kom først til noget senere. Det er slet ikke acceptabelt, siger Claus Hansen til DR P4 København.

Og de ustabile alarmer har fået konsekvenser på Glostrup Psykiatriske Hospital, siger Claus Hansen til DR P4 København.

- Man kan ikke gøre så meget med beboerne. Man kan ikke gå udenfor, man kan ikke gå ture. Det er ting man kunne, hvis man var sikker på, at vores alarmsystem virkede.

Det er planen, at de nuværende overfalds-alarmer erstattes af nye i begyndelsen af 2017. Indtil da holder man indført ekstra tjek, så man ved, at det nuværende system fungerer.

- Vi har indført en ugentlig alarmtest, så vi kan konstatere om vores system fungerer, siger Claus Hansen til DR P4 København.

Region Hovedstaden har afsat 11 millioner kroner til udskiftningen.